עוגות

עוגות


By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 13 Jul, 2020
את המתכון הבא אני מתכננת להכין כבר זמן רב, אבל המציאות והשגרה משתלטים על חיי ואת התוכניות והניסיונות למתכונים חדשים אני נאלצת לדחות. הבוקר התעוררתי עם החלטה שאני חייבת להכין בלונדיז חמאה חומה ודובדבנים, שטעמו כבר מתגלגל לי בלשון לא מעט זמן, אז אחרי ארוחת בוקר לילדים וקצת עבודה בחוברות שלחתי אותם לחדרם לשחק ואני התפניתי "לשחק" במטבח. תחילה הכנתי חמאה חומה שנקראת בצרפתית beurre noisette – חמאה אגוזית, את החמאה ממיסים ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה עד שהיא מקבלת גוון חום ומתקבל ריח אגוזי נפלא! כשהריח התחיל להתפשט בבית עמיתי המתוקה הגיעה למטבח בעקבות הריח והתחילה לשאול שאלות :) את המתכון ניתן להכין גם ללא חמאה חומה, אבל, ויש אבל גדול, הטעמים במתקבלים מהחמאה החומה מעולים ופשוט משדרגים את המתכון. לאחר שהכנתי את החמאה החומה והיא התקררה והתמצקה, התחלתי בהכנת הבלונדיז, ובדיוק לאחר 10 דקות הבלונדיז כבר נכנס לאפיה. המתכון באמת פשוט להכנה ומתקבלות חיתוכיות עם טעם עשיר ומרקם רך ומושלם בהתחייבות! אז אחרי ששכנעתי אתכם ואתם בדרך למטבח, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie
By Homsky Meitar 26 Jul, 2019
כבר כולם יודעים כמה אני אוהבת פיסטוק ויותר מכך, אוהבת ליצור מתכונים חדשים המשלבים פיסטוק. מילדות בשבתות אחר הצהריים עם המשפחה, כולם פיצחו גרעינים ואני ישבתי ליד קערה מלאה בפיסטוקים, קילפתי אחד אחד ואכלתי אותם בהנאה. בבית לא הכרתי קינוחים רבים המשלבים פיסטוק, אצלנו בעיקר היו קינוחי שוקולד, עוגות גבינה, קראוסונים מופלאים, עוגות שמרים ועוד. כשעזבתי את הבית ועברתי לעיר הגדולה התחלתי להיחשף לקינוחי פיסטוק ומאז אני נמשכת באופן אוטומטי לצבע הירוק. למשל, הגלידה שאני הכי אוהבת ותמיד תככב בגביע שלי היא פיסטוק, זה לא שאני לא טועמת או אוהבת טעמים אחרים, אבל פיסטוק יש לו מקום של כבוד אצלי. כמה מילים על פיסטוק... מקורו של אגוז הפיסטוק מהמזרח התיכון והוא בעל ערכים תזונתיים טובים וסגולות רבות, הוא בריא והיום נחשב פחות משמין, זאת אומרת שניתן לאכול אותו בלי רגשות אשם :) ועכשיו שהבנו שפיסטוק הוא בריא ופחות משמין אפשר להתחיל להכין עוגיות פיסטוק שמנמנות ורכות מבפנים שבתוכן מסתתר דובדבן אמרנה מתקתק שמשתלב מעולה עם פיסטוק, מעל כל העוגיה מזולף פרלינה פיסטוק וקרמל מלוח. איזה ביס מושלם זה! אתם חייבים להכין ולספר לי איך יצא לכם >>>
By Homsky Meitar 20 Apr, 2019
כשאני מארחת ואין לי זמן להכין קינוח מושקע, אני מכינה עוגה בחושה שמציפה את הבית בריח נפלא ואין אחד שיכול לעמוד בפני פרוסה עסיסית עם כוס תה מתוק. התחלתי לחשוב איזו עוגה להכין ומיד סלסלת פירות ההדר "קרצה" לי, לא היה לי ספק שאני אכין היום עוגת הדרים שאני מאוד אוהבת, תוך שעה העוגה כבר יצאה מהתנור ועד שהאורחים הגיעו היא הספיקה להתקרר. את העוגה אני אוהבת להרטיב במיץ תפוזים כשהיא יוצאת מהתנור והיא עדיין חמה, כך אני מבטיחה שעוגה תהיה עסיסית ורכה. העוגה ממש פשוטה להכנה, טעימה ואי אפשר להסתפק בפרוסה אחת! ראו הוזהרתם! הכנתם? אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie לסרטון ההכנה לחצו כאן
More Posts
Share by: