בלוג אפיה

בלוג אפיה



By meitar homskym 08 Aug, 2023
המתכון הבא נולד אי שם בפורים לפני שנתיים, נותרה לי מלית של אוזני המן פטל ורדים ורציתי להשתמש בה להכנת עוגיות זריזות, רידדתי בצק והכנסתי את המלית בסגנון פרסבורגר, התקבלה רולדה עם מלית נדיבה שמורגשת בכל ביס. מאז אני מכינה את המתכון קבוע והחלטתי לשתף גם אתכם. המתכון קל להכנה, ממליצה להקפיד על המידות כדי לקבל תוצאה מדויקת בלי מאמץ. הבצק חמאתי, נימוח ומשתלב מעולה עם המלית, כמובן שניתן למלא בכל מליוי שאתם אוהבים. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 19 Apr, 2022
הפעם הלכתי על בטוח ולקחתי שני מתכונים מהבלוג ויצרתי את העוגיות המושלמות האלה! בד"כ זה לא קורה לי שאני לוקחת מתכון או שניים מחברת בניהם ועושה שינויים, לרוב אני חושבת על רעיונות חדשים, אבל היום בבוקר קיבלתי משלוח מחנות לחומרי אפיה שאני מאוד אוהבת והחלטתי שעבר זמן רב ואני חייבת להיכנס למטבח לאפות, למרות שהילדודס מסתובבים בין הרגלים. בתקופה האחרונה אני לא מצליחה לפתח מתכונים חדשים, כי כמו כולם, גם אני בימים אלה בבית עם הילדים, צופים בשיעורים און ליין, קוראים, משחקים ומעבירים את היום בזמן איכות משפחתי. זו תקפה לא פשוטה, אבל אני מנסה למצוא מעט זמן לאפיה ותעסוקה עם הילדים. וכך זה קרה, כשהילדים ראו שאני מתחילה להוציא חומרי גלם מעניינים כמו שוקולד וממרח שוקולד גולד שקיבלנו במשלוח הבוקר , שניים מתוך השלושה שלי הצטרפו לעשיה וקייטנת קורנסקי (קייטנה בימי סגר קורונה) החלה בהפעלה.... הכנו היום עוגיות שכבר עלו שנה שעברה לבלוג לקראת פסח הוספנו בתוך העוגייה מילוי ממרח שוקולד קרמל מלוח וטופי קרמל בדומה לעוגיות לוז ב מילוי נוטלה שעלו לבלוג בתחילת השנה. השילוב בין שני המתכונים יצר עוגייה מושחתת וטעימה בטירוף שהילדים שלי הכתירו אותה לעוגייה הכי טעימה בעולם! המתכון לא מסובך, אך חשוב להקפיד על שקילה מדוייקת ואפיה נכונה, ממליצה לעקוב אחר הוראות ההכנה. תיהנו ועדכנו אותי באינסטגרם איך יצא לכם ♥ לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 14 Apr, 2022
האמת, כשחשבתי על המתכון לבר פיצוחים, לא הבנתי איך עד היום לא העליתי אותו בבלוג, המתכון פשוט מאוד להכנה, לקוח בדיוק 15 דקות לא כולל זמן אפייה, הוא ללא גלוטן ומתאים גם לפסח והכי חשוב טעים וממכר! את המתכון אפשר להכין גם כעוגיות, אבל אני החלטתי לשטח במסגרת ולאחר האפייה לחתוך למלבנים ואז מתקבלים חטיפים קטנים שכיף לקחת איתנו לדרך או לשתות עם הקפה. המתכון קל והכי כיף שאפשר להכין אותו עם מצרכים שיש בבית רק חשוב לשמור על הכמויות וכך כל פעם תוכלו לקבל טעם אחר של חטיפים. אז אל תחכו, היכנסו למטבח והתחילו להכין :) הכנתם? אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 12 Apr, 2022
כשמזג האוויר מתחמם ואווירת החג כבר מורגשת בכל מקום, אני מאושרת! החגים בשבילי זה זמן משפחה, אוכל וקינוחים טובים. מאז שאני זוכרת את עצמי אני טיפוס של חגים וקיץ, וכשהאווירה טיפה מתחממת אני מיד נכנסת למוד של יצירת מתכונים חדשים ללא גלוטן לפסח. בפסח האתגר הוא גדול ליצור קינוח ללא גלוטן, ויחד עם זאת, לשמור על המרקם והטעם. נכון, יש היום בשוק לא מעט קמחים ללא גלוטן, אך אני באופן אישי תמיד אעדיף להשתמש בקמחי מקור, ואחד מהם הוא קמח שקדים (אבקת שקדים) שמלבד הטעם העשיר הוא תחליף טוב למי שנמנע מגלוטן. אם אתם כאן, בטח כבר יצא לכם להכין לפחות מתכון אחד מהבלוג ואני בטוחה ששמתם לב, שאחד מחומרי הגלם הנפוצים אצלי הוא אבקת שקדים שמופיע כמעט בכל רשימת מצרכים. אני עושה בו שימוש רב כי הוא ללא ספק מעשיר את הקינוח ונותן טעם נפלא בעוגיות, עוגות בחושות מילויים למאפי שמרים וכו'. כשחשבתי על רעיונות למתכונים לפסח, רציתי להכין עוגיות על בסיס שקדים שמבחינתי זה "ללכת" על בטוח, ואז נזכרתי בע וגיות אמרטי שאני כל כך אוהבת שהן על טהרת השקדים והכי מתאימה לפסח. עוגיות אמרטי הן כל כך קלות להכנה וטעימות בטירוף, הן פריכות מבחוץ ובעלות מרקם צ'ואי מבפנים והכי חשוב הן ללא גלוטן ומתאימות לפסח! הכנתם? אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie לסרטון ההכנה לחצו כאן
More Posts
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: