Blog Post

אצבעות בראוניז - פיסטוק

Homsky Meitar • Apr 17, 2024


כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק!
אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון.
אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה.
הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח.

המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי.
במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה.

תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג
אינסטגרם: @homsky_meitar
פייסבוק: Homsky Meitar
לסרטון ההכנה לחצו כאן


אצבעות בראוניז - פיסטוק

המתכון מתאים לכ- 18 יחידות

בתבנית שקעים 8x3 ס״מ גובה 3 ס״מ


מצרכים :

250 גרם שוקולד מריר עלית (2.5 חבילות)

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

220 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)

30 גרם קקאו איכותי (3 כפות)

75 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)

קורט מלח


פרלין פיסטוק למילוי:

150 גרם שוקולד לבן עילית (חבילה וחצי)

25 גרם שמן צמחי נייטרלי (2 כפות)

60 גרם מחית פיסטוק (כ- 3 כפות)

קורט מלח

1/2 כפית מחית וניל


לציפוי:

350 גרם שוקולד מריר עלית (3.5 חבילות)

50 גרם שמן צמחי נייטרלי


לפיזור מעל:

50 גרם פיסטוקים קצוצים



אופן ההכנה:

  1. להכנת פרלין פיסטוק: ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים במיקרוגל (30 שניות כל פעם).
  2. מוסיפים שמן ומערבבים בעזרת לקקן עד להטמעת השמן.
  3. מוסיפים מחית פיסטוק, מחית וניל וקורט מלח ומערבבים לאיחוד.
  4. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף ומזלפים לתבניות שקעים.
  5. מכניסים את התבנית למקפיא עד להרכבה (לפחות שעה).
  6. להכנת הבראוניז: מחממים את התנור 170-180 מעלות טורבו (תלוי בעוצמת התנור שלכם)
  7. משמנים תבנית שקעים ומחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.
  8. בקערה המתאימה למיקרוגל, ממיסים שוקולד מריר וחמאה בפולסים קצרים עד שהתערובת נמסה ואחידה.
  9. מוסיפים סוכר, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  10. מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  11. מנפים לקערה אבקת קקאו ומקפלים בעזרת לקקן.
  12. מוסיפים אבקת שקדים וקורט מלח ומקפלים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  13. מעברים את תערובת הבראוניז לשקית זילוף ומזלפים לתבנית חצי גובה בכל שקע.
  14. מוציאים מהמקפיא את תבנית הפרלינים, ומניחים בכל שקע פרלין.
  15. מזלפים מתערובת הבראוניז ומכסים את הפרלין. שימו לב, שהגובה הכולל יהיה 2/3 מהתבנית כי הקינוח טיפה עולה באפייה.
  16. אופים במשך כ- 18 דקות (תלוי בגודל התבנית שתשתמשו )או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים לחים מאוד.
  17. מצננים ומחלצים מהתבנית.
  18. מקפיאים את הקינוח למשך 10-15 דקות (ההקפאה תעזור בשלב ציפוי השוקולד).
  19. לציפוי שוקולד מריר: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר (פולסים קצרים למשך חצי דקה כל פעם), שימו לב, כי חשוב לערבב את השוקולד בין הפולסים. כאשר השוקולד נמס ונותר עוד קצת שוקולד שלא נמס, תערבבו בעזרת מרית ובמידת הצורך תמעכו את השוקולד. המטרה היא לא לחמם יותר מידי את השוקולד ובכל זאת להמיס אותו לחלוטין.
  20. לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  21. נותנים לשוקולד להתקרר קצת, עד שנראה שהוא מעט סמיך יותר. מומלץ לעזור לשוקולד להתקרר ע״י ערבוב. אם יש ברשותכם מדחום השוקולד מוכן לציפוי כאשר הטמפרטורה תגיע ל 31-32 מעלות.
  22. מעבירים את השוקולד לכלי עמוק וגבוה כמה ששניתן בהתאם לגודל הקינוח.
  23. נועצים קיסם/שיפוש בבראוניז וטובלים בשוקולד, מניחים על גבי נייר אפייה ומייד מפזרים פיסטוקים קצוצים.
  24. בתיאבון!



הערות:

  • השתמשתי בשוקולד מריר פרה - כשר לפסח של עלית.
  • לקינוח פרווה, בבראוניז, ניתן להמיר את החמאה ב- 130 גרם שמן (ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים שמן ולאחר איחוד ממשיכים באופן ההכנה).

          להכנת מילוי פיסטוק : מחממים במיקרוגל למשך 30 שניות, 100 גרם קרם קוקוס (17-22 אחוזי שומן) מוסיפים 60 גרם מחית פיסטוק (כ 3 כפות שטוחות),                                       40 גרם מייפל (2 כפות)  ו- 20 גרם פיסטוקים טחונים אבקה (2 כפות).

  • למתכון השתמשתי בשתי תבניות סיליקון, אחת למילוי מילוי פיסטוק במידות  והשנייה לבראוניז במידות 8x3 ס״מ גובה 3 ס״מ. ניתן להשתמש בכל תבנית שקעים שיש ברשותכם, אחת עם שקעים גדולים לבראוניז והשנייה עם שקעים קטנים למילוי פיסטוק (חשוב לוודא כי השקעים הקטנים ייכנסו לשקעים הגדולים וישאר מקום מכל הצדדים).
  • אפשרות נוספת להכין את הבראוניז במסגרת מרובעת 22x22 ס״מ או עגולה קוטר 20-22 ס״מ, להניח בתוך הבלילה שקעים קטנים של פרלין (חצאי כדור/ ריבועים ואפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח. לאחר שהבראוניז התקרר, חותכים למלבנים/ריבועים/משולשים.
  • ניתן להכין את הבראוניז ללא המילוי פיסטוק או ללא ציפוי השוקולד.
  • שומרים במקרר למשך 5 ימים או במקפיא למשך חודש. להוציא מהמקרר לפני ההגשה לפחות חצי שעה על מנת שהמילוי פיסטוק יתרכך.


 פרסום ממומן בשיתוף רגע מתוק עלית

שקילת המצרכים בכלים נפרדים מראש מקלה על הכנת המתכון

New Paragraph

By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 06 Dec, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: