עוגות בחושות

מאפים


By Homsky Meitar 02 Feb, 2022
מאפה גבינות מלוח בשילוב של דבש וטימין , הבצק כל כך רך ואוורירי שאתם לא תפסיקו לתלוש לחמניות
By Homsky Meitar 26 Apr, 2020
בחודש האחרון הכנתי לא פעם פיתות ביתיות במטרה להגיע לתוצאה הטובה ביותר, היום עשיתי מרתון פיתות שמאוד השתלם כי בסוף התקבלו פיתות מדהימות המשלבות קמח חיטה מלא 80%. ההתרגשות כשהפיתה מתנפחת, הכיס נוצר והקסם קורה, לא ניתן לתאר אותו במילים עד שתכינו בעצמכם... אתם חייבים. התהליך להכנת פיתה ממש פשוט והתוצאה שווה את ההשקעה כי אין יותר מספק מלהכין מאפים בבית מאפס. אני כבר שנים לא קונה לחם ולחמניות ובחודש האחרון גם הפסקתי לקנות פיתות, והילדים מאושרים לאכול פיתה חמה שזה עתה נאפתה. במהלך הניסיונות אפיתי פיתות בתנור ובמחבת, התהליך להכנת פיתה במחבת מאוד מהנה כי יש התעסקות, אך התוצאה לא תמיד טובה ולא בכל הפיתות מתקבל כיס. אני אישית מעדיפה לאפות בתנור, התהליך קצר יותר והתוצאה מושלמת! אז אל תהססו ורוצו להכין לכם פיתות ביתיות ותהיו מוכנים לקראת יום העצמאות!!! אם אתם מתכננים להכין המבורגר אל תחמיצו את המתכון ללחמניות כוסמין רכות ! הכנתם? אני מזמינה אתכם לשתף אותי באינסטגרם ובפייסבוק .
By Homsky Meitar 14 Sep, 2019
זה לא סוד שהילדים שלי אוהבים או יותר נכון מכורים ללחמניות ביתיות, שעם הזמן הפכו ללחמניות בית הספר שמלוות אותם לאורך כל היום. הלחמניה הראשונה בארוחת הבוקר בבית, השניה בבית הספר ולפעמים עוד אחת אחר הצהריים. במהלך השנים ניסיתי להכין להם סוגים שונים של לחמניות מקמחים בריאים יותר, הכנתי לחמניות מקמח כוסמין מלא (הלחמניות המועדפות עלי) רכות וטעימות אך הם סירבו בתוקף לאכול לחמניות שצבען חום, וכך חזרתי להכין להם את הלחמניות האהובות עליהם מבצק חלה. לאחר מכן החלטתי לנסות שוב להכין להם את המתכון של הלחמניות מבצק חלה ורק לשנות את הקמח לקמח כוסמין לבן. הם הסכימו לאכול אותן כי הן היו לבנות , הם אפילו אמרו שהן טעימות, אך זיהו שמדובר בקמח כוסמין ודרשו שוב את הלחמניות שלהן בחזרה. בחודש האחרון החלטתי שלקראת ראש השנה אכין לחמניות חלב ודבש, רכות ואווריריות שהילדים לא יצליחו לעמוד בפניהן. ביצעתי מספר ניסיונות עד שהגעתי לטעם והמרקם שחלמתי עליו, הלחמניות נחלו הצלחה מסחררת ומתחילת השנה הם לוקחים אותן לארוחת עשר בבית הספר. לקראת ערב ראש השנה, שמתקרב אלינו בצעדי ענק,הכנתי לחמניות עגולות בתבנית מלבנית עם זיגוג מתקתק שכל אחד יכול לתלוש לעצמו לחמנייה . הלחמניות שמתקבלות הן אווריריות, רכות רכות כמו ענן ומתוקות שמתאימות בדיוק לערב החג ואתם חייבים להכין אותן.
By meitar homskym 04 Jun, 2019
חג השבועות עוד רגע כאן וזה הזמן לחשוב על מאפים מלוחים ולא רק קינוחים כמו שרוב הזמן אני מכינה. כן, הנטייה הטבעית שלי היא למתוקים, אך אני ללא ספק אוהבת להכין גם מאפים מלוחים, לחמים, קישים ועוד. וכשאתי חביב משה בעלת הבלוג קראנצ'ית פנתה אלי, לחבור לשיתוף פעולה לקראת החג, מיד הסכמתי והתחלנו לחשוב יחד על שתי גרסאות למאפים עם בצק פילו, אחד מתוק והשני מלוח (הגרסה המתוקה כבר באתר- מאפה פילו מתוק "כנאפה סטייל" ). מעבר לכך שהמפגש היה מאוד מהנה ופגשתי לראשונה את ליאן המתוקה, הספקנו במספר שעות להכין גם את הגרסה המתוקה שלנו, וזה אומר שהמתכונים קלים מאוד ופשוטים להכנה. והתוצאה, מדהימה! המאפים קראנצ'יים עם סאונד נפלא! למאפה המלוח הכנו מילוי גבינה ותרד משגע שמשתלב מצוין עם עלה הפילו או כמילוי בורקס עם כל בצק שתבחרו. משך זמן ההכנה קצר ומלבד הפשרת הבצק לילה קודם אין צורך בהיערכות מוקדמת. אז למה אתם מחכים? קדימה רוצו להכין אותו!
More Posts
Share by: