By Homsky Meitar
•
14 Sep, 2019
זה לא סוד שהילדים שלי אוהבים או יותר נכון מכורים ללחמניות ביתיות, שעם הזמן הפכו ללחמניות בית הספר שמלוות אותם לאורך כל היום. הלחמניה הראשונה בארוחת הבוקר בבית, השניה בבית הספר ולפעמים עוד אחת אחר הצהריים. במהלך השנים ניסיתי להכין להם סוגים שונים של לחמניות מקמחים בריאים יותר, הכנתי לחמניות מקמח כוסמין מלא (הלחמניות המועדפות עלי) רכות וטעימות אך הם סירבו בתוקף לאכול לחמניות שצבען חום, וכך חזרתי להכין להם את הלחמניות האהובות עליהם מבצק חלה. לאחר מכן החלטתי לנסות שוב להכין להם את המתכון של הלחמניות מבצק חלה ורק לשנות את הקמח לקמח כוסמין לבן. הם הסכימו לאכול אותן כי הן היו לבנות , הם אפילו אמרו שהן טעימות, אך זיהו שמדובר בקמח כוסמין ודרשו שוב את הלחמניות שלהן בחזרה. בחודש האחרון החלטתי שלקראת ראש השנה אכין לחמניות חלב ודבש, רכות ואווריריות שהילדים לא יצליחו לעמוד בפניהן. ביצעתי מספר ניסיונות עד שהגעתי לטעם והמרקם שחלמתי עליו, הלחמניות נחלו הצלחה מסחררת ומתחילת השנה הם לוקחים אותן לארוחת עשר בבית הספר. לקראת ערב ראש השנה, שמתקרב אלינו בצעדי ענק,הכנתי לחמניות עגולות בתבנית מלבנית עם זיגוג מתקתק שכל אחד יכול לתלוש לעצמו לחמנייה . הלחמניות שמתקבלות הן אווריריות, רכות רכות כמו ענן ומתוקות שמתאימות בדיוק לערב החג ואתם חייבים להכין אותן.