Blog Post

עוגיית שוקולד צ'יפ במילוי פרלין שוקולד

Homsky Meitar • Apr 19, 2022
הפעם הלכתי על בטוח ולקחתי שני מתכונים מהבלוג ויצרתי את העוגיות המושלמות האלה!
בד"כ זה לא קורה לי שאני לוקחת מתכון או שניים מחברת בניהם ועושה שינויים, לרוב אני חושבת על רעיונות חדשים, אבל היום בבוקר קיבלתי משלוח מחנות לחומרי אפיה שאני מאוד אוהבת והחלטתי שעבר זמן רב ואני חייבת להיכנס למטבח לאפות, למרות שהילדודס מסתובבים בין הרגלים.

בתקופה האחרונה אני לא מצליחה לפתח מתכונים חדשים, כי כמו כולם, גם אני בימים אלה בבית עם הילדים, צופים בשיעורים און ליין, קוראים, משחקים ומעבירים את היום בזמן איכות משפחתי. זו תקפה לא פשוטה, אבל אני מנסה למצוא מעט זמן לאפיה ותעסוקה עם הילדים.
וכך זה קרה, כשהילדים ראו שאני מתחילה להוציא חומרי גלם מעניינים כמו שוקולד וממרח שוקולד גולד שקיבלנו במשלוח הבוקר , שניים מתוך השלושה שלי הצטרפו לעשיה וקייטנת קורנסקי (קייטנה בימי סגר קורונה) החלה בהפעלה....

הכנו היום עוגיות שכבר עלו שנה שעברה לבלוג לקראת פסח הוספנו בתוך העוגייה מילוי ממרח שוקולד קרמל מלוח וטופי קרמל בדומה לעוגיות לוז במילוי נוטלה שעלו לבלוג בתחילת השנה. השילוב בין שני המתכונים יצר עוגייה מושחתת וטעימה בטירוף שהילדים שלי הכתירו אותה לעוגייה הכי טעימה בעולם!

המתכון לא מסובך, אך חשוב להקפיד על שקילה מדוייקת ואפיה נכונה, ממליצה לעקוב אחר הוראות ההכנה.
תיהנו ועדכנו אותי באינסטגרם איך יצא לכם ♥
לסרטון ההכנה לחצו כאן



עוגיות שוקולד צ'יפ במילוי פרלין שוקולד

כ- 16 עוגיות גדולות

מצרכים לבצק העוגיות:
150 גרם שוקולד מריר 64%
75 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן
60 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
55 גרם ביצים (ביצה 1 גודל L)
חלמון  (גודל L)
2 גרם מלח פלור דה סל
35 גרם קורנפלור (1/4 כוס)
75 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)
30 גרם אבקת קקאו כהה (3 כפות)
5 גרם אבקת אפיה
100 גרם שוקולד חלב קצוץ 

מצרכים לפרלין שוקולד חלב:
160 גרם שוקולד חלב
20 גרם שמן זרעי ענבים

לפיזור מעל העוגיות לפני האפיה:
מעט מלח פלור דה סל/ מלח ים אטלנטי 
50 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
  1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום כהה עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרזיף דק את השוקולד והחמאה המומסים.
  4. בקערה מערבבים את היבשים (קורנפלור, אבקת שקדים, אבקת קקאו, מלח ואבקת אפיה) ומסננים.
  5. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים  קורנפלור, אבקת שקדים, אבקת קקאו ואבקת אפיה, מערבלים עד שכל האבקות נטמעות בתערובת.
  6. מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים.
  7. משטחים את המסה על גבי ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד כשעתיים עד שהבצק מתייצב וניתן ליצור כדורים.
  8. להכנת הפרלין: מחממים במיקרוגל בפולסים שוקולד חלב עד להמסה מלאה, מוסיפים שמן ומערבבים.
  9. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף וממלאים שקעי סיליקון בצורת חצי כדור (משקל כל חצי כדור כ 10 גרם) ומעבירים להקפאה עד להרכבת העוגיות.
  10. מחממים תנור ל 165-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר ושוקלים יחידות במשקל 40 גרם, משטחים כל יחידת בצק ובמרכזה מניחים חצי כדור קפוא ומגלגלים לעוגייה.
  12.  מניחים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 8-10 ס"מ, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפיה.
  13. פוחסים מעט את העוגיות על מנת לקבל עוגיות שטוחות ויפות.
  14. מפזרים מעל כל עוגייה מעט מלח פלור דה סל או מלח מאלדון.
  15. אופים את העוגיות כ- 10-12 דקות, העוגיות יוצאות מהתנור רכות ולאחר שהן מתקררות הן מתייצבות אך עדיין נותרות רכות בפנים.
  16. מוציאים את העוגיות מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר. 

הערות:
  • ניתן להכין פרלין בטעמים שונים כמו: שוקולד גולד, בלונדי, רובי, לבן ואפילו מריר, בתוספת שמן בהתאם למתכון מעלה.
  • את העוגיות ניתן להכין ולפני האפייה להקפיא בקופסה אטומה עד 3 חודשים. כשרוצים לאפות, מוציאים להפשרה במקרר ולאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש.
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום כ 5 ימים.
  • ניתן לאפות את העוגיות בתוך רינג קוטר 8 ס"מ גובה 2.5-3 ס"מ. משמנים קלות את הרינגים, מניחים את העוגייה במרכז הרינג. בזמן האפייה עוגייה מתפשטת.
  • ניתן להחליף שמן זרעי ענבים בכל שמן צמחי ניטרלי שיש ברשותכם (קנולה, חמניות וכו')
  • זמני האפייה משתנים בהתאם לעוצמת התנור שלכם. אני אוהבת את העוגיות רכות מבפנים וצ'ואיות, אך אם אתם מעדיפים את העוגיות יותר קריספיות תאפו אותן עוד דקה- שתיים (אל תגזימו שלא יתייבשו יותר מידי).
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: