Blog Post

עוגת תפוזי דם

Homsky Meitar • Feb 10, 2024

כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים.
אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. 
תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז.
טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. 

אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :)

הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה.
העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים.

תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן



עוגת תפוזי דם
העוגה מתאימה למסגרת/תבנית אינגליש קייק 25X10 גובה 7 ס"מ

מצרכים לעוגה:
180 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
200 גרם סוכר (כוס)
125  גרם שמן חמניות/זרעי ענבים
180 גרם מיץ תפוזים סחוט  (3/4 כוס)
זסט מתפוז שלם
קורט מלח
210 גרם קמח עוגות או קמח רב תכליתי (כוס וחצי)
75 אבקת שקדים (3/4 כוס)
10 גרם אבקת אפייה

2 תפוזים לתחתית העוגה
כפית סוכר דמררה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל- 165 מעלות טורבו.
  2. משמנים תבנית במעט שמן או חמאה.
  3. להכנת תחתית תפוזים: מניחים את התפוזים בסיר עם מים מעל גובה התפוזים. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות. שופכים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית נראה בסיום התהליך מים נקיים יותר.  שופכים את המים וממלאים מים קרים ומניחים לתפוזים להתקרר.
  4. לאחר שהתפוזים התקררו, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתחתית התבנית.
  5. מפזרים כפית סוכר דמררה ומניחים בצד.
  6. להכנת העוגה: בקערה טורפים עם מטרפה ידנית ביצים וסוכר למשך מספר דקות עד שהתערובת מבהירה.
  7. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה עד שכל השמן נטמע בבלילה.
  8. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת (זסט) ומיץ תפוזים.
  9.  בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת אפיה ומלח) ומוסיפים לקערה, מערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ומסיימים עם לקקן.
  10.  מעבירים את התערובת לתבנית.
  11. אופים את העוגה במשךכ- 50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  12. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

הערות:
  • צבע העוגה לאחר האפייה יתקבל בהתאם לצבע מיץ תפוזי דם, כאשר המיץ בצבע ארגמן (בורדו) יתכן ותראו גוון ירקרק סגלגל וזה בסדר כך תדעו שקיבלתם עוגה עם טעמים עזים.
  • העוגה נשמרת 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום.
  • ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי במקום קמח עוגות באותה כמות.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, בתנור שלי 10 דקות ב 165 מעלות והמשך האפייה ב 160 מעלות.
  • אפשר לוותר על פרוסות תפוזים בתחתית העוגה, אך לדעתי התפוזים מוסיפים טעם מיוחד.


By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 06 Dec, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: