עוגיות שושנים פיסטוק תפוז
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם,
זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם.
עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים.
סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב.
אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות.
הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה.
המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות.
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגיות שושנים פיסטוק תפוז
כ 24 עוגיות
מצרכים לבצק פריך:
150 גרם חמאה
280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
קורט מלח
30 גרם אבקת סוכר (3 כפות)
4 חלמונים (L)
1 כף שמנת מתוקה/ מיץ תפוזים/חלב/מים
חצי כפית מחית וניל
גרידת תפוז
מצרכים למרנג:
4 חלבונים (L)
120 גרם סוכר (1/2 כוס + 2 כפות)
קורט מלח
חצי כפית מחית וניל
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (4 כפות)
---------------------------------
50 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- הכנת בצק פריף: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים חמאה, קמח, אבקת שקדים, מלח ואבקת סוכר עד לקבלת פירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים, גרידת תפוז, כף שמנת מתוקה ומחית וניל וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד ללא שאריות קמח. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מוציאם את הבצק למשטח העבודה, מחלקים לשני חלקים. מניחים חלק אחד בין שני ניירות אפייה וסוגרים מכל הכיוונים לקבלת מלבן במידות 30x26.
- מרדדים את הבצק לעלה שימלא את כל המלבן. באותו האופן, מרדדים את החלק השני. מניחים בצד.
- הכנת מרנג: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים, סוכר ומלח. מקציפים עד לקבלת מרנג גמיש ויציב.
- מוסיפים מחית וניל ואינסטנט פודיניג וניל ומערבבים במהירות נמוכה ולאט לאט מעלים את המיהירות עד שהכל מתערבבת ומתקבל מרנג חלק.
- הרכבה: מסירים את נייר האפייה העליון, מורחים חצי מהמרנג בשכבה אחידה ובעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות בעובי כ 2.5 ס״מ.
- מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגלגלים לרולדה. נעזרים בנייר האפייה - תחילה מגלגלים את קצה הבצק שקרוב אלינו מהדקים מעט ואז בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק סביב עצמו. באותו האופן מכינים את הבצק הנותר. לסרטון הכנה לחצו כאן
- עוטפים את הבצק עם נייר האפייה ומעבירים להקפאה של כ 10 דקות.
- מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות
- לאחר ההקפאה מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה או מניחים בתבנית שקעים למאפינס.
- מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ 12-14 דקות עד שהמרנג מזהיב והבצק עדיין נותר בהיר.
- מצננים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- הכנת בצק פריך במיקסר, מניחים בקערה קמח וחמאה קרה ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפין את שאר היבשים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים חלמונים, שמנת מתוקה, מחית וניל וגרידת תפוז ומערבבים עד לקבלת בצק.
