לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם,
זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם.
עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים.
סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב.
אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות.
הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה.
המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות.
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגיות שושנים פיסטוק תפוז
כ 24 עוגיות
מצרכים לבצק פריך:
150 גרם חמאה
280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
קורט מלח
30 גרם אבקת סוכר (3 כפות)
4 חלמונים (L)
1 כף שמנת מתוקה/ מיץ תפוזים/חלב/מים
חצי כפית מחית וניל
גרידת תפוז
מצרכים למרנג:
4 חלבונים (L)
120 גרם סוכר (1/2 כוס + 2 כפות)
קורט מלח
חצי כפית מחית וניל
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (4 כפות)
---------------------------------
50 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
הערות: