Blog Post

אצבעות שום, עשבי תיבול ומוצרלה

Homsky Meitar • Mar 30, 2020
בתקופה האחרונה אני מכינה לא מעט מתכונים חדשים ומתכונים ותיקים לבקשת המשפחה, אנחנו נמצאים בבית ומרבית הזמן אנחנו במטבח, מכינים אוכל ואוכלים.
למרות הקושי להיות בבית זמן ממושך, אני משתדלת להנעים את זמנינו, עם אוכל טוב, קינוחים וזמן איכות משפחתי.
הפעם החלטתי לפנק את הגברים בבית שמאוד אוהבים אצבעות שום, המתכון קליל, טעים ומשתלב מעולה עם פסטה וסלט!
המתכון מכיל חומרי גלם זמינים ולא מצריך הכנות מוקדמות, והתוצאה שמתקבלת מדהימה! הבצק כל כך רך ואוורירי מבפנים ומעט קראנצי מבחוץ.
האצבעות שום נחטפות במהירות ומשאירות טעם של עוד!

המתכון מספיק לשתי תבניות 30X20

מצרכים לבצק:
560 גרם קמח לחם (4 כוסות)
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
40 גרם סוכר 
300 גרם מים
50 גרם שמן זית
10 גרם מלח

מצרכים לציפוי:
6 שיני שום
חצי צרור בזיליקום 
5 ענפי טימין
100 גרם מוצרלה
מלח גס/ מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר שוקלים מים ושמרים, מערבבים עם כף ומוסיפים קמח וסוכר ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה עד שמתגבש גוש בצק ללא שאריות קמח.
  2. ממשיכים ללוש את הבצק במהירות נמוכה בינונית (2-3) כ- 5-6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. 
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנטמע לחלוטין בבצק.
  4. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמן בזרזיף דק כל פעם קצת.
  5. לאחר שהוספנו את השמן לשים את הבצק כ- 8-10 דקות, התהליך לוקח זמן, אך בסוף מתקבל בצק גמיש ללא שאריות שמן בקערת המיקסר .
  6. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומכדררים לכדור.
  7. משמנים את הקערה במעט שמן זית (בערך כף) ומעבירים את הבצק לקערה כך החלק העליון  של הבצק כלפי מטה, מסובבים מעט לשימון והופכים בחזרה שהחלק היפה כלפי מעלה.
  8. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה - שעה ורבע- עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
  9. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומייצרים מהבצק רצועה ומחלקים לשניים.
  10. משמנים במעט שמן (כפית) שתי ניירות אפיה, מניחים בניהם את הבצק ומרדדים לגודל התבנית (30X20), בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות לרוחב 1.5 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם הבצק שנותר.
  11. מעבירים את התבניות להתפחה שנייה בתנור כבוי וסגור כ- 45 דקות.
  12. מחממים תנור טורבו ל- 180 מעלות.
  13.  בקערה קטנה כותשים שום, מוסיפים שמן זית, בזיליקום קצוץ ועלי טימין.
  14. מברישים את הבצק בציפוי כך שהוא מכסה את כל הבצק, מפזרים מלח גס ומכניסים את התבניות לתנור חם למשך 10 דקות.
  15. לאחר 10 דקות מוציאים את התבניות מהתנור ומפזרים מוצרלה מגורדת ומחזירים לאפיה של עוד 10-15 דקות עד שהמאפה בגוון שזוף ויפה.
  16. מצננים מעט ומגישים שהאצבעות עדיין חמות!
הערות: 
  • קמח לחם  הוא קמח עשיר בגלוטן, אך ניתן להשתמש גם בקמח חיטה לבן (רב תכליתי).
  • האצבעות שום במיטבן ביום ההכנה, אך ניתן להקפיא ולחמם לפני ההגשה.
  • ניתן להשתמש בעשבי תיבול שאוהבים.
  • אם אין מוצרלה ניתן לפזר מעל פרמז'ן או לוותר.
  • השתמשתי בשני תבניות בגודל 20X30, אך אם ברשותכם תבנית תנור רגילה, רדדו את הבצק לגודל 30X40, בעזרת גלגלת פיצה תחצו את הבצק לשניים ותקבלו שתי  יחידות בצק בגודל 20X30 ומכאן המשיכו בהתאם לאופן ההכנה.
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: