בקלאווה פיסטוק, גבינה ודובדבני אמרנה
זה לא סוד שאני אוהבת פיסטוק ואפילו מאוד, העוקבים הוותיקים שלי כבר יודעים ומצפים למתכונים ירוקים עם שילובים שונים.
השילובים המועדפים עלי הם תפוז - פיסטוק, פירות יער - פיסטוק ודובדבני אמרנה - פיסטוק.
הפעם הכנתי בקלאווה פיסטוק - תפוז לשבועות עם הפתעת דובדבני אמרנה, השילוב כל כך מוצלח וטעים שאתם חייבים לנסות.
המאפה קל להכנה, משתמשים בעלי פילו מופשרים, מכינים את המלית בקערה אחת ונהנים מתהליך יצירת הקונכיות.
המלית אינה מתוקה והמתיקות במאפה מגיעה מדובדבני אמרנה והסירופ תפוז.
הבקלאווה מפוצצת בטעמים ומרקמים, הקראנצ'יות של הבצק שמתפצפצת בכל ביס, בפנים מלית רכה ועדינה עם הפתעת דובדבן אמרנה,
כל זה יוצר יחד ביס מושלם ואתם חייבים לנסות...
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie@
מוזמנים לראות את סרטון ההכנה כאן
בקלאווה פיסטוק גבינה ודובדבני אמרנה
המתכון מספיק לתבנית קוטר 28 ס"מ
מצרכים :
חבילת עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה
למלית:
250 גרם גבינת טוב טעם
50 גרם מחית פיסטוק
זסט מחתי תפוז (אופציונלי)
חצי כפית מחית וניל איכותית
כף אבקת סוכר
חלמון אחד
___________________
75 פיסטוקים קצוצים
כ- 20 דובדבני אמרנה
למריחה לפני האפייה:
חמאה מומסת
סירופ תפוז לזיגוג:
150 גרם סוכר
10 גרם גלוקוזה (אופציונלי)
כף דבש
100 גרם מים
25 גרם מיץ תפוזים (כחצי תפוז)
זסט מחצי תפוז
חצי כפית מחית וניל איכותית
___________________
25 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- להכנת המלית: בקערה מניחים את הגבינה, מחית פיסטוק, וניל, זסט תפוז, אבקת סוכר וחלמון ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד.
- ממיסים חמאה במיקרוגל.
- הרכבת המאפה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה כשהרוחב כלפינו (החלק הצר) ומורחים בחמאה מומסת (את שער העלים מכסים במגבת שלא יתייבשו) .
- מפזרים פיסטוקים ומניחים מעל עלה פילו נוסף וגם אותו מורחים בחמאה מומסת.
- מזלפים מהמלית בתחתית העלה (על גבי החלק הצר של המלבן) 4 תלוליות במרווחים שווים ועל גבי כל תלולית מניחים חצי דובדבן אמרנה.
- מכווצים את החלק העליון עד לחצי ואת החלק התחתון עם המלית מגלגלים עד הסוף והופכים כך שהכיווצים יהיו מופנים כלפי מעלה.
- חותכים 4 קונכיות וסוגרים את הקצוות.
- מניחים את הקונכיות בתבנית ומכסים.
- ממשיכים להכין באותו האופן קונכיות ומסדרים בתבנית.
- מורחים את המאפה ביתרת החמאה.
- מחממים תנור טורבו ל 180 מעלות ואופים כ 25 דקות עד שהמאפה משחים ואפוי כולו.
- בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ תפוז: בקלחת מניחים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מבשלים עוד 3-4 דקות בחום בינוני.
- מוציאים את המאפה מהתנור ושופכים את הסירופ ומפזרים מיתרת הפיסטוקים הקצוצים.
- מצננים ומגישים.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפה מוכן כשהוא שחום מכל הצדדים.
- ניתן להשתמש בכל גבינה כחושה המתאימה לאפייה.
- ניתן לוותר על התפוז ובמקום להוסיף מים באותה כמות, אך לטעמי השילוב מעולה!
- אפשר לותר על דובדבני אמרנה, אך נותן עוד טעם ומרקם נוסף.
