אוזני המן פרח ריבה
אני שומעת דעות חלוקות לגבי אוזני המן, ואני יכולה להבין את אלה שלא אוהבים אוזני המן, גם אני בילדותי לא אהבתי אוזני המן, כי אמא שלי לא הכינה (היא הכינה משלוחי מנות ביתיים אבל ללא אוזני המן) והכרתי רק את הגרסה הקנויה והלא מוצלחת, שעושה עוול לאוזני המן ביתיים ונימוחים.
אז תשכחו מאוזני המן קנויות, כי עד שלא תכינו אוזני המן ביתיים לא תבינו כמה הן טעימות ולא בכדי, הן העוגיות הכי האהובות על ילדיי לאורך כל השנה ולא רק בפורים:)
עד אתמול הייתי בטוחה שסיימתי עם מתכוני אוזני המן השנה אבל הרעיון, לקחת את העוגיות האהובות עלי מהילדות ולחפש אותן לאוזני המן או להיפך :)
היה חזק ממני והייתי חייבת לנסות... ומכיוון שהשילוב יצא, לא פחות ממושלם, החלטתי לשתף אתכם, גם אם לא תספיקו להכין עוד השנה, מקסימום תשמרו לכם את המתכון לשנה הבאה.
הכנתי אוזני המן פרח ריבה, שיצאו מופלאות! איך לא, הרי הבצק כל כך נימוח וטעים בשילוב של ריבת פירות יער ביתית במרקם משגע וטעימה בטירוף.
כשחשבתי על הרעיון להכין אוזני המן פרח ריבה, רציתי שהאוזן המן תרמז על הצורה של הפרח וגם שהצורה תישמר ולא תפתח באפייה, הרי הריבה באפייה מבעבעת ולאחר התקררות נפחה יורד ולא רציתי שהצורה תתעוות באפייה, אז החלטתי להוסיף לריבה אבקת שקדים כדי למנוע ממנה לבעבע ולגרום לאוזני המן להיפתח באפייה.
את האבקת שקדים אפשר להחליף ולגוון בפירורי עוגיות טחונות, כל אגוז שאתם אוהבים טחון לאבקה ומשתלב לכם טוב עם הריבה וקוקוס.
אז אם אתם אוהבי עוגיות פרח ריבה, וגם אם לא... אתם חייבים להכין כי הן כל כך טעימות והמחמאות לא יפסיקו לזרום!
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן
אוזני המן פרח ריבה
המתכון מספיק לכ- 50-55 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
220 גרם קמח עוגיות
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים לריבת פירות יער:
350 גרם פירות אדומים טריים או קפואים (פטל, אוכמניות, דומדמניות, דובדבנים או תותים)
175 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
5 גרם מחית וניל (כפית)
20 גרם מיץ לימון
להכנת המלית
200 גרם ריבה מוכנה וקרה
75 גרם אבקת שקדים
אופן ההכנה:
- הכנת ריבת פירות יער: מפשירים את הפירות (אם השתמשתם בפירות קפואים), טוחנים עם בלנדר מוט ומעבירים לקלחת.
- מוסיפים לקלחת או סיר רחב עם תחתית כבדה, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ומחית וניל ומבשלים על אש גבוהה, לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ 7-10 דקות. הריבה צריכה להסמיך וכאשר חוצים את המסה בעזרת לקקן עמיד לחום המסה נסגרת לאט. אם יש לכם מדחום הריבה מוכנה כשהטמפרטורה מגיעה ל 106 מעלות.
- את הריבה מעבירים לצנצנת מעוקרת (שהורתחה במשך 10 דקות ויבשה לחלוטין) ומניחים להתקררות הפוך, על גבי המכסה.
- הכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין את העוגיות מיד, ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
- הכנת המילוי: מערבבים ריבה מוכנה ואבקת שקדים לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף.
- הרכבת אוזני המן: לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6-6.5 ס"מ עם קורצן פרח.
- מזלפים מהמלית על גבי העיגולים וסוגרים לצורת אוזן המן.
- מסדרים את העוגיות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים ומכניסים להקפאה כשעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן השומרים על צורתם.
- מחממים תנור טורבו ל 160-170 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
- אופים כ- 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
- מקררים לחלוטין.
- בוזקים מעט אבקת סוכר/
- ממלאים 2-3 כפיות ריבה בשקית זילוף, גוזרים חור קטן ומזלפים במרכז העוגייה ריבת פירות יער (לא מילוי הכולל אבקת שקדים).
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן זהובות מעט בקצוות ולבנות במרכז.
- לקבלת עוגיות יפות השומרות על צורתן, חשוב להקפיד להקפיא טוב את העוגיות, כמו כן אפשר לאחר ההקפאה לסדר את העוגיות בקופסה אטומה ולאפות ישירות מהמקפיא.
- ניתן להשתמש בקורצן גדול יותר כפי שמופיע במתכוני אוזני המן אחרים בבלוג, אני החלטתי להכין אוזני המן פרח ריבה מוקטנת.
