Blog Post

עוגיות אלפחורס קקאו, בוואנו ונוטלה

Homsky Meitar • Dec 31, 2023

אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי.
אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר.
הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה.
הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור.

המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות.
ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות.

אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים.

הכנתם? 
מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar
לסרטון ההכנה לחצו כאן

עוגיות אלפחורס קקאו, בוואנו ונוטלה

המתכון מספיק לכ- 45 עוגיות

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר
80 גרם חלמונים (בערך מארבע ביצים גודל L)
175 גרם קמח עוגיות או חיטה לבן (כוס + 1/4 כוס)
175 גרם קורנפלור (כוס + 1/4 כוס)
10 גרם אבקת אפיה
70 גרם אבקת קקאו (חצי כוס)
קורט מלח

מצרכים למילוי וציפוי:
200 גרם ממרח נוטלה
200 גרם ממרח בוואנו

חצי כוס אגוזי לוז קלויין
כף קקאו

אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, חמאה רכה בטמפרטורת החדר, אבקת סוכר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית. (רצוי לעצור את המיקסר מספר פעמים ולנקות את דפנות הקערה וו הגיטרה).
  2. מוסיפים חלמונים בהדרגה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר בשתי פעימות עד שמתקבל בצק ללא שאריות קמח. 
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו לשניים. 
  5. מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4-5 מ"מ וחוזרים על הפעולה גם עם הבצק שנותר.
  6. מעבירים להקפאה של כ- 15 דקות.
  7. מוציאים את הבצק מהמקפיא, משחררים את ניירות האפייה (הבצק נשאר בתוך הנייר) קורצים עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ, ומסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. חשוב להשאיר רווחים בין העוגיות כיוון שהן מתרחבות מעט באפיה.
  8. מכניסים את התבניות למקפיא לפחות לשעה. שימו לב, כי במידה ותבניות האפייה שלכם אינן נכנסות למקפיא, אפשר לסדר את העוגיות בקופסה ולהקפיא.
  9. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
  10. בינתיים שהעוגיות במקפיא מכינים את הציפוי: מחממים תנור ל 150 מעלות.
  11. מסדרים אגוזי לוז כל גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כ 8-10 דקות.
  12. מצננים וטוחנים עם אבקת קקאו לקבלת אגוזי לוז גרוסים.
  13. מוציאים את העוגיות מהמקפיא ומכניסים לאפייה של כ- 8 דקות.
  14. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
  15. לאחר שהעוגיות הצטננו, מסדרים זוגות.
  16. ממלאים נוטלה בשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 0.8 מ"מ (ניתן להשתמש גם בלי צנטר) וממלאים שקית נוספת ללא צנטר בממרח בוואנו.
  17. מזלפים עיגול חיצוני בנוטלה ובמרכז ממלאים ממרח בוואנו. לצפייה בסרטון לחצו כאן
  18.  סוגרים את העוגיות ומצפים באגוזי לוז גרוסים.

הערות:
  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות. ניתן להשתמש גם בקמח חיטה לבן- רב תכליתי.
  • אופן הכנה במעבד מזון: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, אבקת סוכר, קורנפלור, אבקת אפיה, מלח, קקאו, חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים בפולסים לפירורים דקים. מוסיפים חלמונים ממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד ללא פירורים או קמח. 
  • ניתן להכין את העוגיות ולא לאפות את כולן, לאחר ההקפאה הראשונית לסדר בקופסה אטומה וכל פעם לאפות כמה שרוצים. מכניסים את העוגיות הקפואות ישירות לתנור שחומם מראש.
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר 4-5 ימים. 
  • אני מאוד אוהבת להכין את העוגיות ולשחק עם המילויים לדוגמה: נוטלה, קינדר בוואנו, ממרח שוקולד גולד של קליבו (קרמל מלוח), ממרח חלבה, חמאת בוטנים ועוד...

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 06 Dec, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: