מחית פרלינה פקאן
כשהתחלתי ללמוד קונדיטוריה נחשפתי למחית פרלינה לוז, מייד התאהבתי והתחלתי לשלב את המחית בקינוחים שונים.
בארץ, ניתן להשיג מחית פרלינה בחנויות מתמחות באפיה גם תחת השם נוגט. בצרפת השם פרלינה מתייחס לכל ממרח העשוי מאגוזים או שקדים (או שניהם יחד)
בתוספת סוכר, ואילו נוגט הוא ממתק חלבונים מוקצף הדומה למה שמוכר אצלנו חלביצה.
לפני מספר שנים התחלתי להכין מחית פרלינה ביתית והתקבלה תוצאה מדהימה עם טעמים עמוקים של אגוזים, מסתבר שהמחית מאוד פשוטה להכנה וכל פעם אני
מנסה להכין פרלינה בטעם אחר. את האגוזים והסוכר טוחנים יחד עד אשר האגוזים משחררים שומן ומתקבלת מחית חלקה.
במחית פרלינה, לרוב היחסים הם זהים בין הסוכר לאגוזים, אבל כשמכינים גרסה ביתית ניתן לשלוט בכמות הסוכר ולהוסיף בדיוק במידה שאוהבים.
אני באופן אישי, אוהבת מחית פרלינה פחות מתוקה ולכן במתכון הבא הפחתתי מכמות הסוכר, מקווה שגם אתם תאהבו!
את המתכון לפרלינה פקאן ביתי ניתן להכין באותו האופן בדיוק , עם אגוזי לוז וזו בעצם המחית המוכררת בכל חניות האפיה.
אני אוהבת שיהיו לי מחיות שונות במקרר ומשתמשת בהם למתכונים רבים ומגוונים, ברגע שמתחילים להכין מחית פרלינה ביתית אי אפשר להפסיק להכין ולאכול.
זהירות התמכרות קשה מובטחת!
מצרכים:
500 גרם פקאן טבעי
260 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה
2 גרם מלח פלור דה סל
5 גרם מחית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות וקולים את אגוזי הפקאן כ 10 דקות ומצננים.
2. מכינים קרמל יבש - מחממים את הגלוקוזה בסיר עבה ומפזרים סוכר כך שכל תחתית הסיר תהיה מכוסה בשכבה דקה מאוד של סוכר. ממשיכים להוסיף סוכר
באזורים שהסוכר נמס, כל פעם מזריעים מעט סוכר עד שהכנסנו את כל הסוכר. בשלב הזה לא משתמשים בלקקן חסין לחום, ניתן רק להטות מעט את הסיר כך
שהסוכר ינוע בתוך הסיר תוך כדי קרמול. לאחר שכמעט כל הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מערבבים עם מרית חסינה לחום עד שמגיעים לצבע קרמל
עמוק אך לא שרוף. אם יש מדחום מגיעים ל 180 מעלות.
3. שופכים בזהירות את הקרמל לתבנית עם משטח סיליקון ונותנים לו להתקרר לחלוטין.
4. לאחר שהקרמל התקרר שוברים אותו לחתיכות ומכניסים אותו למעבד מזון/ בלנדר חזק (אני משתמשת בנינג'ה) וטוחנים טוב עד לקבלת אבקה. תהליך זה
לוקח מספר שניות.
5.מוסיפים לבלנדר את האגוזים, מלח ומחית וניל וממשיכים לטחון מספר דקות עד שהאגוזים משחררים את השומן ומתקבלת מחית חלקה ונוזלית.
6.מעבירים את המחית לצנצנת ושומרים במקרר מספר חודשים.
