Blog Post

עוגיות פיסטוק תפוז ללא גלוטן - פסח

Homsky Meitar • Mar 24, 2022

זה לא סוד שאני מאוד אוהבת פיסטוק והבחירה הראשונה שלי בקינוחים תמיד תהיה פיסטוק, אני אוהבת גם חומרי גלם אחרים, אבל פיסטוק עבורי זה מיוחד, טעים, משתלב נפלא עם פירות יער והדרים והצבע כל כך משגע!
מילדות, אני זוכרת את עצמי בשבתות אצל סבתא, נצמדת לצלוחית פיסטוקים, מקלפת אחד אחד ונהנית מהטעם.
עם השנים האהבה לפיסטוק התגברה והיום אני מפתחת מתכונים עם שילובים שאני אוהבת, הפעם לקחתי מתכון של סבתא ממי, ערכתי בו שינויים ובמקום אגוזי לוז או בוטנים הכנתי עוגיות פיסטוק ושילבתי עם גרידת תפוז ותבלינים... וואו איזו עוגייה מיוחדת וטעימה בטירוף!!!

העוגיות קלות להכנה ומכינים אותן בקערה אחת ללא מיקסר!
טוחנים את היבשים, מערבבים עם הרטובים, יוצרים כדורים ואופים... פשוט לא?

סבתא מממי מכינה את העוגיות בוטנים ולוז בציפוי אבקת סוכר וכל עוגייה מונחת על עטרת נייר.
אני החלטתי לשחק עם הציפויים: חלק עם פיסטוקים גרוסים, חלק עם סוכר דק (חשוב למראה ומרקם העוגייה לאחר האפייה) וחלק כמו המקור של ממי עם אבקת סוכר סטייל עוגיות שלגיה :)

העוגיות במרקם מאוד מיוחד, רכות מבפנים... צ'ואיות ומבחוץ מעטה קשה ונגיס, התבלינים והגרידת תפוז נותנים ארומה ממכרת והטעם נפלא.
העוגיות ללא גלוטן והן מתאימות לפסח ובכלל!

אז אל תחכו, היכנסו למטבח והתחילו להכין :)

הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >>  homsky_patisserie
לסרטון ההכנה לחצו כאן


עוגיות פיסטוק תפוז ללא גלוטן

המתכון מספיק לכ- 20 עוגיות

מצרכים :
125 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
125 גרם אבקת שקדים
80 גרם אבקת סוכר
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון
קורט הל
קורט ציפורן
50 גרם ביצה (ביצתה אחת גודל M)
כפית מחית וניל איכותית
גרידת תפוז מתפוז אחד
20 גרם דבש (כף אחת)
20 גרם מחית פיסטוק

לציפוי העוגיות:
50 גרם פיסטוקים קצוצים
50 גרם סוכר דק
50 גרם אבקת סוכר מסוננת

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור טורבו ל- 165-170 מעלות
  2. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים פיסטוקים, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח, קינמון, ציפורן והל עד  עד שמתקבלת אבקה דקה.
  3. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ביצה, וניל, דבש, מחית פיסטוק וגרידת תפוז לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים לקערה את האבקות ומאחדים לבצק בעזרת לקקן או בידיים.
  5. יוצרים כדורים במשקל 20 גרם כל עוגייה, ניתן להיעזר בכפית גלידה קפיצית קטנה.
  6. מגלגלים כל פעם עוגייה אחת ומצפים אותה בפיסטוקים קצוצים/סוכר דק/אבקת סוכר לפי העדפתכם. (חשוב לגלגל בציפוי מייד ולא לצפות את כל העוגיות בסוף, כיוון שאם העוגיות לא יצופו מיד הן יקבלו קרום והציפוי לא ידבק לעוגיות).
  7. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ואופים למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות טיפונת מזהיבות.

הערות:
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ- 5 ימים
  • השילוב של פיסטוק ותפוז נפלא, אך אם אתם לא אוהבים ניתן לוותר על גרידת תפוז.
  • התבלינים (קינמון, הל וציפורן מעניקים לעוגיות ארומה וטעם נפלא, אך אם אתם לא אוהבים ניתן להוריד.
  • מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפייה או להכין מחית פיסטוק ביתית, המתכון כאן
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: