זה לא סוד שאני מאוד אוהבת פיסטוק והבחירה הראשונה שלי בקינוחים תמיד תהיה פיסטוק, אני אוהבת גם חומרי גלם אחרים, אבל פיסטוק עבורי זה מיוחד, טעים, משתלב נפלא עם פירות יער והדרים והצבע כל כך משגע!
מילדות, אני זוכרת את עצמי בשבתות אצל סבתא, נצמדת לצלוחית פיסטוקים, מקלפת אחד אחד ונהנית מהטעם.
עם השנים האהבה לפיסטוק התגברה והיום אני מפתחת מתכונים עם שילובים שאני אוהבת, הפעם לקחתי מתכון של סבתא ממי, ערכתי בו שינויים ובמקום אגוזי לוז או בוטנים הכנתי עוגיות פיסטוק ושילבתי עם גרידת תפוז ותבלינים... וואו איזו עוגייה מיוחדת וטעימה בטירוף!!!
העוגיות קלות להכנה ומכינים אותן בקערה אחת ללא מיקסר!
טוחנים את היבשים, מערבבים עם הרטובים, יוצרים כדורים ואופים... פשוט לא?
סבתא מממי מכינה את העוגיות בוטנים ולוז בציפוי אבקת סוכר וכל עוגייה מונחת על עטרת נייר.
אני החלטתי לשחק עם הציפויים: חלק עם פיסטוקים גרוסים, חלק עם סוכר דק (חשוב למראה ומרקם העוגייה לאחר האפייה) וחלק כמו המקור של ממי עם אבקת סוכר סטייל עוגיות שלגיה :)
העוגיות במרקם מאוד מיוחד, רכות מבפנים... צ'ואיות ומבחוץ מעטה קשה ונגיס, התבלינים והגרידת תפוז נותנים ארומה ממכרת והטעם נפלא.
העוגיות ללא גלוטן והן מתאימות לפסח ובכלל!
אז אל תחכו, היכנסו למטבח והתחילו להכין :)
הכנתם?
לסרטון ההכנה לחצו כאן