אצבעות פרעצל

Homsky Meitar • July 15, 2021


כשאני מתגעגעת לניו יורק אני מכינה פרעצל, אומנם הביקור האחרון היה ממש מזמן, אבל אחד המאכלים הכי זכורים לי ושלא הפסקתי לאכול זה פרעצל חם.
פערצל מלוח, מתוק, עם גבינה ואפילו עם נקניקיה... מה לעשות התמכרתי!

בשנה האחרונה בסגר, הכנתי לא מעט פרעצל והילדים שלי היו בעננים כי גם הם מאוד אוהבים, אז כל הסגר אכלנו המון פרעצל, לארוחת בוקר או ערב, עם חמאה או גבינה צהובה, עם גבינת שמנת וסלמון או עם ביצה קשה... בקיצור הבנתם, זה הולך עם הכל וגם בלי כלום.

היום הכנתי שוב ואיתן התענג על כל ביס, הוא אומר שזה מושלם כי זה פריך מבחוץ ורך מבפנים ובלי שאספיק למצמץ הוא כבר אכל שניים, אז מייד הפעלתי את המצלמה וצילמתי כמה תמונות כדי שאוכל לשתף אתכם במתכון.
אגב, צימלתי לכם סרטון אז בואו לבקר אותי באינסטגרם שלי >> כאן!

המתכון לאצבעות פרעצל מאוד פשוט וקל להכנה, אז אל תתעצלו, תכינו ואח"כ תודו לי :) 

הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie

אולי יעניין אתכם :


אצבעות פרעצל

המתכון מספיק ל- 10 לחמניות

מצרכים:
560 גרם קמח לחם 
9 גרם שמרים יבשים 
25 גרם סוכר
25 גרם סוכר כהה
25 גרם שמן נייטרלי (ענבים/חמניות/קנולה)
270 מים קרים
10 גרם מלח 
35 גרם חמאה

לבישול:
2 ליטר מים
40 גרם סודה לשתיה (כ- 3 כפות)
15 סוכר חום (כף)

לפיזור לפני האפייה:
מלח ים אטלנטי כתוש

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח לחם, סוכר ושמרים יבשים. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית.
  4. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. משמנים קלות את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ומכדררים לכדור, מעבירים לקערה משומנת במעט בשמן ומכסים בניילון נצמד רופף.
  6. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה ורבע- עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח. שימו לב, בימי חורף קרים תפיחת הבצק אורכת זמן ממושך יותר.
  7. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח העבודה ומחלקים ל 10 יחידות במשקל כ- 90 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור, מכסים בניילון לא מהודק (למנוע התייבשות של הבצק) ונותנים מנוחה למשך 10-15 דקות.
  8. לוקחים יחידת בצק, מרדדים למלבן ומגלגלים לגליל מהחלק הצר, את החיבור צובטים לסגירה, מגלגלים ללחמנייה שהקצוות מחודדים ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה שהחיבור כלפי מטה. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
  9. מתפיחים את הלחמניות פרעצל בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד 45 דקות ללא כיסוי. המטרה היא ליצור קרום שייתן תוצאה טובה יותר בזמן הבישול.
  10. מרתיחים מים עם סוכר חום, לאחר הרתיחה מוסיפים סודה לשתייה ומחלישים ללהבה נמוכה - בינונית.
  11. מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו
  12. מעבירים לחמניית פרעצל למים שהחלק העליון בתוך המים ומבשלים כ 10-15 שניות מכל צד.
  13. מרימים לחמניית פרעצל בעזרת כף מחוררת ומניחים בחזרה בתבנית, מפזרים מעט מלח ים אטלנטי כתוש וחורצים 3 פסים אלכסוניים בעזרת סכין חדה ולא משוננת. ממשיכים באותו האופן עם כל הלחמניות. ניתן לבשל כל פעם שתי לחמניות.
  14. מכניסים את הלחמניות לאפיה של כ- 15-17 דקות או עד שהלחמניות שחומות מאוד.
  15. מצננים את הלחמניות בטמפרטורת החדר על גבי רשת.

הערות:
  • ניתן להקפיא את האצבעות פרעצל , עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים. הפשרת הלחמניות בטמפרטורת החדר ומומלץ להכניס מספר דקות לחימום בתנור.
  •  זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה. 

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More