אוזני המן מרציפן פטל ורדים
מאז שאני זוכרת את עצמי חג פורים הוא החג האהוב עלי, כילדה התרגשתי וחיכית בכיליון עיניים ליום שבו נתחפש ונלך לבית הספר, עם השנים ההתרגשות נותרה, אך בצורה שונה, כעת הילדים מתחפשים וכל כך נהנים ואני כבר מספר שבועות לפני חג פורים מתכננת, אופה ואורזת משלוחי מנות תוצרת בית.
כל כך כיף לקבל משלוח מנות home made ועוד יותר כיף להעניק למי שאוהבים.
כל שנה אני מכינה מגוון עשיר של עוגיות, ממתקים ואוזני המן במגוון מילויים טעימים, אני כל כך אוהבת אוזני המן ולא בכדי בבלוג כבר קיימים 10 מתכוני אוזני המן שונים.
את "שגעון" האפייה בכלל ובפורים בפרט ירשתי מאמי, שאופה עוגיות במגוון טעמים וסגנונות ויחד בילדותי היינו מסדרות משלוחי מנות למשפחה ולשכנים.
המתכון הבא, הוא מתכון לאוזני המן מושלמות, הבצק הוא חמאתי, עדין בשקדים ומשתלב מעולה עם כל מילוי שתבחרו למלא, אבל המילוי שאני בחרתי למלא כל כך מיוחד ולא שגרתי שאני בטוחה שאם תכינו תקבלו מחמאות רבות!
הכנתם?
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
לסרטון הכנה לחצו כאן
אוזני המן מרציפן פטל ורדים
המתכון מספיק לכ- 50 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
220 גרם קמח עוגיות
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים למרציפן פטל ורדים:
160 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
20 גרם מי ורדים
30 גרם מחית פטל קפואה
5 גרם (חצי כפית) מחית פטל מרוכזת.
לקישוט:
אבקת סוכר
או
150 גרם שוקולד רובי/שוקולד לבן
25 גרם חמאת קקאו או שמן צמחי נייטרלי
*אופציונלי כפית מחית פטל מרוכזת.
אופן ההכנה:
- הכנת המרציפן, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת מלית הומוגנית. מניילנים ושומרים במקרר.
- הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין מייד ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
- לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ.
- ממלאים כל עיגול בצק בכדור מרציפן וסוגרים לצורת אוזן המן. אני ממליצה להכין מראש כדורים במשקל של 5 גרם ולא להתפתות להגדיל את הכדור כיוון שהמלית מעט מתנפחת באפיה.
- מסדרים את העוגיות במרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של שעה לפחות. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן ששומרים על צורתם.
- אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
- מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר או טובלים בשוקולד רובי: ממיסים חמאת קקאו, מוסיפים שוקולד וממשיכים להמיס בפולסים של 15 שניות עד שהשוקולד נמס. מוסיפים מחית פטל ומערבבים. טובלים את העוגיות בשוקולד ומפזרים לקישוט עלי ורדים מיובשים. אם משתמשים בשמן, ממיסים את השוקולד ולאחר המסה מלאה מוסיפים שמן ומחית פטל מרוכזת ומערבבים.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח רב תכליתי- חיטה לבן.
- לא אוהבים מי ורדים? המירו במחית פטל קפואה באותה הכמות.
- ניתן במקום מחית פטל קפואה להשתמש במחית קסיס קפואה באותה הכמות.
- מחית פטל מרוכזת ניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפיה, אם אין ברשותכם ניתן לותר ולהכין את המתכון בלעדיה.
