פורים

חגים


By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 06 Dec, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
By meitar homskym 08 Aug, 2023
המתכון הבא נולד אי שם בפורים לפני שנתיים, נותרה לי מלית של אוזני המן פטל ורדים ורציתי להשתמש בה להכנת עוגיות זריזות, רידדתי בצק והכנסתי את המלית בסגנון פרסבורגר, התקבלה רולדה עם מלית נדיבה שמורגשת בכל ביס. מאז אני מכינה את המתכון קבוע והחלטתי לשתף גם אתכם. המתכון קל להכנה, ממליצה להקפיד על המידות כדי לקבל תוצאה מדויקת בלי מאמץ. הבצק חמאתי, נימוח ומשתלב מעולה עם המלית, כמובן שניתן למלא בכל מליוי שאתם אוהבים. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 13 Sep, 2022
אני כל כך אוהבת תפוחים. תמיד יש לי סלסלה מלאה בתפוחים אדומים וירוקים, כי אצלינו בבית כל אחד מעדיף סוג אחר. הילדים אוהבים לאכול תפוחים טריים ופחות מתחברים לקינוחים עם פירות, אבל כשזה מגיע אלי, אני אוהבת כל קינוח המשלב תפוחים: עוגה בחושה, קראמבל תפוחים, טארט תפוחים, שטורדל תפוחים... בקיצור הבנתם, כל מה שעם תפוחים הולך נפלא. לכבוד החג הכנתי עוגת תפוחים מקורמלים ופקאן שמתאימה לכל השנה ולא רק לראש השנה, אומנם ראש השנה עוד רגע כאן, אבל אני חולמת על העוגה הזו כבר הרבה זמן, היא פשוטה להכנה אך חגיגית ואין יותר מנחם מעוגת תפוחים חמימה שמגישים עם כדור גלידה וניל, וואו איזה ביס טעים! ריח תפוחים וקינמון בשילוב אגוזי פקאן לא משתווה לאף עוגה אחרת שתכינו, אז אתם חייבים להכין אותה. הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם >> homsky_workshop_patisserie לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
More Posts
Share by: