Blog Post

צ׳ורוס זברה במילוי בוואנו

Homsky Meitar • Dec 06, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ
בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי
ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס!
שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו.

המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת.
אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה.
להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב.

הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @homsky_meitar
חסקטון ההכנה לחצו כאן
צ׳ורוס זברה במילוי בוואנו
כ- 30 יחידות

מצרכים לבצק בהיר:
240 מ"ל מים (כוס)
30 גרם סוכר דמררה - חום בהיר
50 גרם חמאה
2 גרם מלח (כחצי כפית)
חצי כפית מחית וניל
140 גרם קמח עוגיות (אם אין ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי)
90 גרם ביצים (2 ביצים M קטנות)

מצרכים לבצק קקאו:
240 מ"ל מים (כוס)
50 גרם סוכר דמררה - חום בהיר
50 גרם חמאה
2 גרם מלח (כחצי כפית)
140 גרם קמח עוגיות (אם אין ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי)
20 גרם קקאו
90-100 גרם ביצים (2 ביצים M)
--------------
שמן לטיגון

ציפוי: 
כוס סוכר 

מילוי
ממרח קינדר בוואנו

עזרים:
5 שקיות זילוף קשיחות
צנטר M1
מדחום

אופן ההכנה:
  1. הכנת בצק לבן: בקלחת מביאים לרתיחה סוכר, מים, מלח, חמאה ומחית וניל. חשוב לוודא כי כל החמאה נמסה והמסה רותחת (רואים בעבוע)
  2. מסירים את הקלחת מהאש ומוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים עם כף מלמין או לקקן עמיד לחום. 
  3. מחזירים את הקלחת לאש וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, ללא גושים ונפרד מדפנות הסיר (למשך דקה- שתיים).
  4. מסירים את הקלחת מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, מקררים את הבצק עד שמגיע לחום שנעים למגע.
  5. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה, כל פעם קצת עד שמתקבלת אמולסיה.  
  6. מעבירים את התערובת לשתי שקיות זילוף ומניחים בצד.
  7. הכנת בצק קקאו: בקערה מערבבים קמח וקקאו. המשך ההכנה בדיוק כמו הכנת בצק לבן (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר).
  8. מעבירים את בצק הקקאו לשתי שקיות זילוף.
  9. מכינים שקית זילוף ובתוכו צנטר M1
  10. גוזרים את השפיץ (קוטר 1 ס״מ) של שתי שקיות זילוף (בצק לבן וקקאו).
  11. מעבירים את שתי השקיות עם בצק לבן וקקאו לשקית זילוף עם צנטר כוכב (M1).
  12. מזלפים על גבי תבנית עם משטח סילפאט או נייר אפייה מקלות או מקלות מסולסלות כפי שמופיע בסרטון > כאן
  13. מקפיאים היטב את הצ׳ורוס המזולפים.
  14. בסיר רחב ממלאים שמן בגובה כ- 8 ס"מ ומחממים את השמן לחום 175-180 מעלות.
  15. כשהשמן הגיע לטמפרטורה, מכניסים את הצ׳ורוס הקפוא לשמן הרותח. אני ממליצה לשמור את יתרת הצ׳ורוס המזולף במקפיא בעת הטיגון, על מנת שהצ׳ורוס לא יפשיר.
  16. מטגנים את הצ'ורוס משני הצדדים עד להזהבה של הבצק הבהיר.
  17. מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת צינון.
  18. לאחר דקה-שתיים כשהצ׳ורוס עוד חם מצפים בסוכר.
  19. בסיום הטיגון מזלפים לתוך הצ׳ורוס משני הצדדים בעזרת צנטר לסופגניות ממרח בוואנו.
  20. מגישים ואוכלים חם!
הערות:
  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן, אם אתם לא מוצאים ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי. 
  • ניתן למלא את הצ'ורוס, בכל ממרח אחר שאוהבים: נוטלה, חלבה, ריבת חלב...
  • אני מאוד ממליצה לשקול היטב את חומרי הגלם ובמיוחד הביצים. כמות גדולה יותר של ביצים תניב תוצאה רכה יותר ופחות קריספית.
  • את הצ'ורוס זילפתי עם צנטר כוכב M1, הזילוף עם צנטר זה שמר על הצורה בעת הטיגון ונתן תוצאה פריכה במיוחד, כמובן שניתן להשתמש בכל צנטר כוכב אחר שתבחרו, אך זו המלצתי לאחר כל הניסיונות שביצעתי.
  • אני לא ממליצה לטגן רק בצק קקאו, השילוב של השניים טעים, אבל בעיקר הטיגון יוצא מדויק כי ניתן לראות מתי הצ׳ורוס מוכן לפי הגוון של הבצק הלבן.
  • ניתן לזלף את הצ'ורוס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, להקפיא היטב, לשמור במקפיא בקופסא אטומה וכשרוצים מוצאים מהמקפיא ישירות לשמן החם ומטגנים.
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: