עוגיות פריכות במילוי מרציפן פטל
המתכון הבא נולד אי שם בפורים לפני שנתיים, נותרה לי מלית של אוזני המן פטל ורדים ורציתי להשתמש בה להכנת עוגיות זריזות,
רידדתי בצק והכנסתי את המלית בסגנון פרסבורגר, התקבלה רולדה עם מלית נדיבה שמורגשת בכל ביס.
מאז אני מכינה את המתכון קבוע והחלטתי לשתף גם אתכם.
המתכון קל להכנה, ממליצה להקפיד על המידות כדי לקבל תוצאה מדויקת בלי מאמץ.
הבצק חמאתי, נימוח ומשתלב מעולה עם המלית, כמובן שניתן למלא בכל מליוי שאתם אוהבים.
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגיות פריכות במילוי מרציפן פטל
המתכון מספיק ל- 2 רולדות
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
220 גרם קמח עוגיות
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים למרציפן פטל:
200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
75 גרם אבקת סוכר
50 גרם מחית פטל קפואה 75
10 גרם (חצי כפית) מחית פטל מרוכזת
1/2 כפית מחית וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- הכנת המרציפן, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת מלית הומוגנית. מחלקים את המלית לשתיים, ומשטחים כל חלק בניילון נצמד בגודל 30x10 ושומרים במקרר.
- הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה במידות 30x22 (עובי 4 מ"מ) , חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של כ 15 דקות.
- מוציאים את הבצק מההקפאה משחררים את נייר האפייה משני הצדדים (ומשאירים את הבצק מונח על גבי נייר האפייה.
- מניחים מלית במרכז הבצק וסוגרים, עוטפים את המלית בבצק. מכינים באותו האופו את הרולדה השנייה.
- מכניסים את הרולדה להקפאה, מנימום שעה.
- אופים בחום 175 מעלותלמשך כ 20-22 דקות או עד שהרולדה מזהיבה.
- מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר וחותכים לעוגיות.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, ניתן לרכוש בסופרים השונים.
- ניתן להשתמש באותה כמות בקמח רב תכליתי- חיטה לבן.
- ניתן במקום מחית פטל קפואה להשתמש במחית קסיס קפואה באותה הכמות.
- מחית פטל מרוכזת ניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפיה, אם אין ברשותכם ניתן לותר ולהכין את המתכון בלעדיה.
