Blog Post

קרפ בזיגוג רוטב פירות יער וקרם פרש

Homsky Meitar • Jun 11, 2022

 בשבתות אני אוהבת לפנק את הילדים שלי בארוחת "שחיתות" שהיא בעצם קינוח, זו הזדמנות מצוינת לרכז את כל המשפחה סביב השולחן וליהנות יחד מארוחת בוקר מפנקת, מה שלא יוצא לנו לעשות במהלך השבוע.
ארוחות הבוקר בימי שבת מסתכמות אצלנו בפנקקים שמנמנים במילוי שוקולד (המתכון כאן), פרנץ' טוסט או קרפ, ואם תשאלו אותם מה הם מעדיפים הם יתקשו לבחור ולכן אני מגוונת ואתם לא תשמעו אותם מתלוננים.

השבת החלטתי להכין לילדודס לארוחת בוקר קרפ, שאותו שדרגתי עם רוטב פירות יער - תפוז וקצפת קרם פרש, וואו איזה שילוב משגע וביס טעים טעים!
המתכון לקרפ, מתבסס על מתכון ותיק מהבלוג לקרפ סוזט (המתכון כאן) שאני מאוד אוהבת.

המתכון קל להכנה ומאוד פשוט, השילוב של קצפת קרם פרש רכה, רוטב פירות יער - תפוז ולצד זה פירות יער טריים, כל כך נפלא ומתאים לארוחת בוקר בשבת ובכלל כשאתם רוצים לפנק את המשפחה והאורחים בקינוח טעים!
הכי חשוב וכיף בקינוח הזה, שניתן להכין את כל המרכיבים מראש ולהרכיב את המנה בעת ההגשה.

הכנתם? 
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie@
לסרטו ההכנה לחצו כאן


קרפ בזיגוג רוטב פירות יער וקרם פרש


כ- 15 יחידות תלוי בגודל המחבת


מצרכים:

לקרפ:

200 גרם ביצים (4 ביצים גודל M)

30 גרם סוכר

חצי כפית מחית וניל איכותית

480 גרם חלב (2 כוסות)

קורט מלח

210 גרם קמח (כוס וחצי)

30 גרם חמאה

מעט גרידת תפוז (לא חובה)


לרוטב פירות יער - תפוז:

50 גרם מים

240 גרם מיץ תפוזים (כוס)

100 גרם סוכר

גרידת תפוז

חצי כפית מחית וניל

150 גרם תערובת פירות יער קפואים

כף ריבת פירות יער (המתכון כאן)


למילוי קרם פרש ומסקרפונה:

מיכל שמנת מתוקה

100 גרם קרם פרש

50 גרם מסקרפונה

30 גרם אבקת סוכר

חצי כפית מחית וניל


להגשה:

מעט פיסטוקים קצוצים גז

פירות יער טריים

עלי נענע לקישוט

מעט גרידת תפוז



אופן ההכנה:

  1. במד ליטר שמים את כל החומרים מלבד החמאה, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים טוב.
  2. ממיסים חמאה ומוסיפים אותה לבלילה וטוחנים שוב (חשוב לשים לב שהחמאה לא חמה מידי).
  3. מעבירים את הבלילה למקרר למשך כחצי שעה.
  4. מוציאים את בלילת הקרפ מהמקרר, טורפים היטב ומסננים אותה, כדי לוודא שהבלילה חלקה וללא גושים.
  5. מחממים מחבת נון סטיק ומשמנים קלות. כשהמחבת חמה יוצקים למרכזה מהבלילה ומטים אותה מצד לצד כך שתכסה את כל המחבת בשכבה דקה ואחידה. מטגנים כדקה על אש בינונית או עד ששולי הקרפ מתנתקים מהדפנות, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד כחצי דקה.
  6. מניחים את הקרפ המוכן בצלחת עד לסיום ההכנה, ממשיכים באותו האופן עם יתרת הבלילה.
  7. להכנת רוטב פירות יער - תפוז: בקלחת מביאים לרתיחה מים, מיץ תפוזים, סוכר, וניל, פירות יער, ריבה וגרידת תפוז, לאחר הרתיחה מבשלים על אש בינונית עוד מספר דקות לצמצום הנוזלים.
  8. להכנת המילוי: מניחים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמנת מתוקה, קרם פרש, מסקרפונה, אבקת סוכר ומחית וניל.
  9. מקציפים את כל החומרים במהירות בינונית למרקם רך וחלק.
  10. הרכבת המנה: מניחים כף מהקרם על גבי הקרפ ומשטחים מעט, סוגרים את הקרפ לחצי ואז למשולש.
  11. מניחים את הקרפ על גבי צלחת הגשה, מוזגים מהרוטב ומסדרים פירות יער טריים, עלי נענע, פיסטוקים ומעט גרידת תפוז.



הערות:

  • חשוב לחמם את המחבת טוב ולאחר מכן לטגן בלהבה בינונית.
  • קרם פרש מזכיר שמנת חמוצה, אך עם אחוזי שומן גבוהים יותר (30%-40%), הוא סמיך יותר וחמוץ פחות וניתן להשיג בסופרים מסוימים.
  • אם אין ברשותכם קרם פרש תוכלו להכין את הקרם עם 100 גרם מסקרפונה.



By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: