מאפה פילו מתוק "כנאפה סטייל"
חג השבועות הוא ללא ספק החג הכי טעים בשנה, מגוון הקינוחים והמאפים גדול ואותי זה משמח מאוד, כי כל שנה ניתן להכין מאפים וקינוחים חדשים לשולחן החג. מידי שנה בדיוק בתקופה הזו, אני מכינה קינוחים שונים המשלבים בתוכם גבינה. אני מקפידה להכין עוגת גבינה אחת, הרי היא הכוכבת ובלעדיה לא ניתן לעבור החג, ושאר הקינוחים מגוונים ומפתיעים!
השנה החלטנו אתי משה חביב בעלת הבלוג קראנצ'ית ואני לשתף פעולה וליצור קינוח יחד לכבוד חג שבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק. כבר זמן רב שאנחנו רוצות להיפגש ולאפות יחדיו ולמרות העומס הצלחנו לגרום למפגש לקרות, כי חג שבועות זה תירוץ מעולה לחברה טובה, הנאה וקינוחים טעימים.
את אתי הכרתי ברשת, בהמשך נפגשנו בהשתלמות ומיד התחברנו! אתי הגיעה אלי עם ביתה המתוקה להפליא, ליאן, שלאט לאט היא הרגישה בבית, אך החיבור לאימה הוא מיוחד כך שבין לבין הכנו את המאפה כשליאן המתוקה על הידיים של אתי. ללא ספק היה מהנה והחזיר אותי מספר שנים אחורה....
בחרנו להשתמש בבצק פילו המשתלב מעולה במאפים מתוקים ומלוחים (מתכון למאפה מלוח הכנו לכם בפוסט נפרד). הכנו לכם שני מאפים אחד מתוק והשני מלוח שיגיע בהקדם בפוסט אחר. המאפה המתוק שהכנו לכם "כנאפה סטייל" במילוי גבינות ודובדבנים והמתיקות במאפה מגיעה מהסירופ המשלב בתוכו מיץ תפוזים סחוט שנותן טעימים נפלאים למאפה.
המאפה שהתקבל קראנצ'י, טעים בטירוף ועושה רושם של קינוח מפונפן, אבל בעצם מדובר בקינוח קל ופשוט להכנה שאתם לא תוכלו להפסיק לאכול, אני מבטיחה לכם! אז רוצו להכין כי החג עוד רגע כאן...
- סירופ תפוזים: מכניסים את כל החומרים לקלחת, מביאים לרתיחה ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מלית גבינה: בקערה מערבבים בעדינות את הגבינות וחותכים את הדובדבנים מסביב לגרעין.
- מחממים את תנור ל 175 מעלות.
- הרכבת המאפה: ממיסים חמאה ומשמנים את דפנות הרינג, השימון נועד לחילוץ קל של המאפה לאחר האפיה.
- על משטח העבודה מניחים נייר אפיה ומפרידים עלה פילו, את שאר הבצק משאירים מכוסה במגבת.
- בעזרת מברשת משמנים את עלה הפילו וחותכים בעזרת סכין חדה לרבעים. לוקחים רבע אחד של עלה פילו משומן בחמאה, מקמטים אותו מעט ומכניסים אותו לתחתית הרינג.
- מסדרים מעל על הפילו גבינה ודובדבנים ומכסים בעלה מקומט ליצירת הדוגמה. ממשיכים כך להכין את שאר המאפים.
- מכניסים את המאפה לתנור ואופים כ 20 דקות או עד להשחמה יפה. חשוב לא להוציא את המאפה לפני שצבעו שחום כדי שנקבל מאפה קראנצ'י.
- בתום האפיה נעסס בנדיבות את המאפים בסירופ שנותן לנו את המתיקות במתכון ונפזר פיסטוקים קצוצים.
הערות:
- לפני השימוש בעלי פילו, מעבירים את הבצק לילה קודם למקרר להפשרה איטית, לפחות 12 שעות.
- בזמן הכנת המאפה השתדלו לכסות את שאר הבצק במגבת על מנת שלא יתייבש.
- את עלי הפילו משמנים בחמאה מומסת או בשמן, אני ממליצה במתכון הזה להשתמש בחמאה שמוסיפה למאפה טעם עשיר וצבע שחום .
- מומלץ לאכול את המאפה בסמוך לסיום האפיה כך המאפה קראנצ'י ובמיטבו.
- אם מתכננים לאכול רק חלק מהמאפים ואת השאר לשמור למועד מאוחר יותר, אני ממליצה לעסס בסירופ רק את המאפים שמיועדים להגשה ואת השאר לשמור בקופסה אטומה במקרר. לפי ההגשה לחמם מספר דקות בתנור ולאחר מכן לעססס בנדיבות בסירופ סוכר.
- במקום דובדבנים ניתן להשתמש במשמשים שנותנים מעט חמיצות במאפה.
