Blog Post

מאפה פילו מתוק "כנאפה סטייל"

Homsky Meitar • Jun 02, 2019

חג השבועות הוא ללא ספק החג הכי טעים בשנה, מגוון הקינוחים והמאפים גדול ואותי זה משמח מאוד, כי כל שנה ניתן להכין מאפים וקינוחים חדשים לשולחן החג. מידי שנה בדיוק בתקופה הזו, אני מכינה קינוחים שונים המשלבים בתוכם גבינה. אני מקפידה להכין עוגת גבינה אחת, הרי היא הכוכבת ובלעדיה לא ניתן לעבור החג, ושאר הקינוחים מגוונים ומפתיעים!

השנה החלטנו אתי משה חביב בעלת הבלוג קראנצ'ית ואני לשתף פעולה וליצור קינוח יחד לכבוד חג שבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק. כבר זמן רב שאנחנו רוצות להיפגש ולאפות יחדיו ולמרות העומס הצלחנו לגרום למפגש לקרות, כי חג שבועות זה תירוץ מעולה לחברה טובה, הנאה וקינוחים טעימים.

את אתי הכרתי ברשת, בהמשך נפגשנו בהשתלמות ומיד התחברנו! אתי הגיעה אלי עם ביתה המתוקה להפליא, ליאן, שלאט לאט היא הרגישה בבית, אך החיבור לאימה הוא מיוחד כך שבין לבין הכנו את המאפה כשליאן המתוקה על הידיים של אתי. ללא ספק היה מהנה והחזיר אותי מספר שנים אחורה....

בחרנו להשתמש בבצק פילו המשתלב מעולה במאפים מתוקים ומלוחים (מתכון למאפה מלוח הכנו לכם בפוסט נפרד). הכנו לכם שני מאפים אחד מתוק והשני מלוח שיגיע בהקדם בפוסט אחר. המאפה המתוק שהכנו לכם "כנאפה סטייל" במילוי גבינות ודובדבנים והמתיקות במאפה מגיעה מהסירופ המשלב בתוכו מיץ תפוזים סחוט שנותן טעימים נפלאים למאפה.

המאפה שהתקבל קראנצ'י, טעים בטירוף ועושה רושם של קינוח מפונפן, אבל בעצם מדובר בקינוח קל ופשוט להכנה שאתם לא תוכלו להפסיק לאכול, אני מבטיחה לכם! אז רוצו להכין כי החג עוד רגע כאן...



מצרכים:
למילוי גבינה:
300 גרם מוצרלה
250 גרם ריקוטה
כ 250 גרם דובדבנים אדומים

לסירופ תפוזים:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
50 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז
חצי כפית מחית וניל

חמאה לשימון עלי פילו
פיסטוקים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. סירופ תפוזים: מכניסים את כל החומרים לקלחת, מביאים לרתיחה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. מלית גבינה: בקערה מערבבים בעדינות את הגבינות וחותכים את הדובדבנים מסביב לגרעין.
  3. מחממים את תנור ל 175 מעלות.
  4. הרכבת המאפה: ממיסים חמאה ומשמנים את דפנות הרינג, השימון נועד לחילוץ קל של המאפה לאחר האפיה.
  5. על משטח העבודה מניחים נייר אפיה ומפרידים עלה פילו, את שאר הבצק משאירים מכוסה במגבת.
  6. בעזרת מברשת משמנים את עלה הפילו וחותכים בעזרת סכין חדה לרבעים. לוקחים רבע אחד של עלה פילו משומן בחמאה, מקמטים אותו מעט ומכניסים אותו לתחתית הרינג.
  7. מסדרים מעל על הפילו גבינה ודובדבנים ומכסים בעלה מקומט ליצירת הדוגמה. ממשיכים כך להכין את שאר המאפים.
  8. מכניסים את המאפה לתנור ואופים כ 20 דקות או עד להשחמה יפה. חשוב לא להוציא את המאפה לפני שצבעו שחום כדי שנקבל מאפה קראנצ'י.
  9. בתום האפיה נעסס בנדיבות את המאפים בסירופ שנותן לנו את המתיקות במתכון ונפזר פיסטוקים קצוצים.

הערות:

  • לפני השימוש בעלי פילו, מעבירים את הבצק לילה קודם למקרר להפשרה איטית, לפחות 12 שעות.
  • בזמן הכנת המאפה השתדלו לכסות את שאר הבצק במגבת על מנת שלא יתייבש.
  • את עלי הפילו משמנים בחמאה מומסת או בשמן, אני ממליצה במתכון הזה להשתמש בחמאה שמוסיפה למאפה טעם עשיר וצבע שחום .
  • מומלץ לאכול את המאפה בסמוך לסיום האפיה כך המאפה קראנצ'י ובמיטבו.
  • אם מתכננים לאכול רק חלק מהמאפים ואת השאר לשמור למועד מאוחר יותר, אני ממליצה לעסס בסירופ רק את המאפים שמיועדים להגשה ואת השאר לשמור בקופסה אטומה במקרר. לפי ההגשה לחמם מספר דקות בתנור ולאחר מכן לעססס בנדיבות בסירופ סוכר.
  • במקום דובדבנים ניתן להשתמש במשמשים שנותנים מעט חמיצות במאפה.





By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: