חג השבועות הוא ללא ספק החג הכי טעים בשנה, מגוון הקינוחים והמאפים גדול ואותי זה משמח מאוד, כי כל שנה ניתן להכין מאפים וקינוחים חדשים לשולחן החג. מידי שנה בדיוק בתקופה הזו, אני מכינה קינוחים שונים המשלבים בתוכם גבינה. אני מקפידה להכין עוגת גבינה אחת, הרי היא הכוכבת ובלעדיה לא ניתן לעבור החג, ושאר הקינוחים מגוונים ומפתיעים!
השנה החלטנו אתי משה חביב בעלת הבלוג קראנצ'ית ואני לשתף פעולה וליצור קינוח יחד לכבוד חג שבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק. כבר זמן רב שאנחנו רוצות להיפגש ולאפות יחדיו ולמרות העומס הצלחנו לגרום למפגש לקרות, כי חג שבועות זה תירוץ מעולה לחברה טובה, הנאה וקינוחים טעימים.
את אתי הכרתי ברשת, בהמשך נפגשנו בהשתלמות ומיד התחברנו! אתי הגיעה אלי עם ביתה המתוקה להפליא, ליאן, שלאט לאט היא הרגישה בבית, אך החיבור לאימה הוא מיוחד כך שבין לבין הכנו את המאפה כשליאן המתוקה על הידיים של אתי. ללא ספק היה מהנה והחזיר אותי מספר שנים אחורה....
בחרנו להשתמש בבצק פילו המשתלב מעולה במאפים מתוקים ומלוחים (מתכון למאפה מלוח הכנו לכם בפוסט נפרד). הכנו לכם שני מאפים אחד מתוק והשני מלוח שיגיע בהקדם בפוסט אחר. המאפה המתוק שהכנו לכם "כנאפה סטייל" במילוי גבינות ודובדבנים והמתיקות במאפה מגיעה מהסירופ המשלב בתוכו מיץ תפוזים סחוט שנותן טעימים נפלאים למאפה.
המאפה שהתקבל קראנצ'י, טעים בטירוף ועושה רושם של קינוח מפונפן, אבל בעצם מדובר בקינוח קל ופשוט להכנה שאתם לא תוכלו להפסיק לאכול, אני מבטיחה לכם! אז רוצו להכין כי החג עוד רגע כאן...
הערות: