Blog Post

עוגיות אמרטי ללא גלוטן

Homsky Meitar • Apr 12, 2022
כשמזג האוויר מתחמם ואווירת החג כבר מורגשת בכל מקום, אני מאושרת! 
החגים בשבילי זה זמן משפחה, אוכל וקינוחים טובים.
מאז שאני זוכרת את עצמי אני טיפוס של חגים וקיץ, וכשהאווירה טיפה מתחממת אני מיד נכנסת למוד של יצירת מתכונים חדשים ללא גלוטן לפסח. 
בפסח האתגר הוא גדול ליצור קינוח ללא גלוטן, ויחד עם זאת, לשמור על המרקם והטעם. נכון, יש היום בשוק לא מעט קמחים ללא גלוטן, אך אני באופן אישי תמיד אעדיף להשתמש בקמחי מקור, ואחד מהם הוא קמח שקדים (אבקת שקדים) שמלבד הטעם העשיר הוא תחליף טוב למי שנמנע מגלוטן. 
 
אם אתם כאן, בטח כבר יצא לכם להכין לפחות מתכון אחד מהבלוג ואני בטוחה ששמתם לב, שאחד מחומרי הגלם הנפוצים אצלי הוא אבקת שקדים שמופיע כמעט בכל רשימת מצרכים. אני עושה בו שימוש רב כי הוא ללא ספק מעשיר את הקינוח ונותן טעם נפלא בעוגיות, עוגות בחושות מילויים למאפי שמרים וכו'. 

כשחשבתי על רעיונות למתכונים לפסח, רציתי להכין עוגיות על בסיס שקדים שמבחינתי זה "ללכת" על בטוח, ואז נזכרתי בעוגיות אמרטי שאני כל כך אוהבת שהן על טהרת השקדים והכי מתאימה לפסח.
עוגיות אמרטי הן כל כך קלות להכנה וטעימות בטירוף, הן פריכות מבחוץ ובעלות מרקם צ'ואי מבפנים והכי חשוב הן ללא גלוטן ומתאימות לפסח!


הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >>  homsky_patisserie
לסרטון ההכנה לחצו כאן


עוגיות אמרטי (ללא גלוטן- לפסח)

המתכון מספיק לכ- 20 עוגיות

מצרכים :
80 גרם חלבונים (כ 2 חלבונים מביצה גודל L)
80 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)
20 גרם דבש (כף)
גרידת תפוז (תפוז אחד)
כפית מחית וניל איכותית 
300 גרם אבקת שקדים (3 כוסות)
רבע כפית מלח


לציפוי העוגיות:
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר לפידור לפני האפייה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור טורבו ל- 160 מעלות
  2. מקציפים חלבונים, דבש ואבקת סוכר למרנג גמיש ויציב.
  3. מוסיפים גרידת תפוז, מחית וניל ומקציפים עד להטמעה.
  4. בקערה שמים אבקת שקדים, מלח ומוסיפים מחצית מהמרנג ומקפלים, מעבירים את יתרת המרנג לקערת היבשים ומקפלים עד לקבלת בצק רך ודביק.
  5. יוצרים כדורים קטנים, (ניתן להיעזר בכפית גלידה קפיצית) מגלגלים בשקדים פרוסים ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  6. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומכניסים את העוגיות לאפייה במשך כ- 20 דקות עד שהן מזהיבות קלות והתחתית אפויה.
  7. מצננים ומגישים.
הערות:
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ- 5 ימים
  • ניתן להוסיף 2 טיפות תמצית שקדים או כפית ליקר אמרטו ולקבל טעם עשיר של שקדים.
  • גרידת תפוז מוסיפה טעם וארומה, ניתן להשמיט או להמיר לגרידת לימון.
  • זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור או בהתאם לגודל העוגיות שתכינו.
  • לקבלת תוצאה מדויקת מומלץ להשתמש במשקל, אך אם אין ברשותכם השתמשו רק בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים.
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: