Blog Post

קרקרים ללא גלוטן לפסח

Homsky Meitar • Apr 09, 2022
כבר שנים שאני מכינה קרקרים מקמחים שונים, ללא גלוטן או מקמח כוסמין לבן ומלא.
הקרקרים מאוד פופולאריים בבלוג ובצדק, כי הם ממכרים ולא ניתן להפסיק לאכול עד שהצנצנת מתחסלת! ראו אזהרת התמכרות קשה :)

השבוע החלטתי לפתח מתכון לקרקרים טעימים עם חומרי גלם כשרים (לאוכלי קטניות), הקרקרים הם פתרון מצוין למי שלא אוהב מצות או מעוניין לגוון.
הקרקרים הולכים מצוין עם גבינות, סלטים חיים, סלטים מבושלים או סתם לנשנוש ותמיד כיף שיש על השיש צנצנת של קרקרים בריאים וטעימים שכל המשפחה אוכלת.

הקרקרים נחלו הצלחה מסחררת וכבר הכנתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה שאני אוהבת ובטוחה שגם אתם תאהבו!
המתכון ממש קל להכנה ולוקח כ 20 דקות עבודה. אז רוצו לרכוש את חומרי הגלם ותכינו לכם קרקרים טעימים ובריאים לפסח.

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם
לסרטון ההכנה לחצו כאן

מתכונים נוספים של קרקרים כאן

קרקרים ללא גלוטן לפסח

המתכון מספיק לשתי תבניות תנור 

מצרכים:
2 כפות שמן זית
420 גרם מים חמימים
115 גרם קמח חומוס (כוס)
60 גרם קמח עדשים (1/3 כוס)
75 גרם זרעי פשתן (חצי כוס)
75 גרעיני חמנייה (חצי כוס)
70 גרם שומשום (לבן/מלא/שחור- אני שילבתי את שלושתם) (חצי כוס)
45 גרם קינואה צבעונית (1/4 כוס)
40 גרם גרעיני דלעת ( 1/4 כוס)
10 גרם מלח ההימלאיה (כף) * לפי הטעם
חצי כפית פלפל גרוס
כפית טימין מיובש.

מלח הימאליה  גס לפיזור לפניה האפייה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות
  2. בקערה מערבבים טוב שמן זית ומים חמימים.
  3. בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים (קמח חומוס, קמח עדשים, זרעי פשתן, 1/2 מכמות השומשום, גרעיני דלעת, 1/2 מכמות גרעיני חמנייה, 1/2 מכמות הקינואה, מלח, פלפל וטימין).
  4.  יוצרים גומה בקערת היבשים ושופכים לתוכה את הנוזלים, מערבבים בעזרת כף או מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים - בשלב זה התערובת נוזלית וכך היא צריכה להיות.
  5. מניחים את הקערה בצד לכ - 15 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  6. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה ומחלקים לתוכן את התערובת.
  7. משטחים בכל תבנית את התערובת לשכבה דקה ואחידה בעובי 2-3 מ"מ.
  8. מפזרים מעל התערובת את יתרת השומשום, גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה.
  9. מפזרים מעט מלח הימאליה גס
  10. אופים במשך 35-40 דקות עד שהקרקרים יבשים ופריכים. שמו לב, כי הקרקרים נאפים תחילה בקצוות ולאחר מכן במרכז. לאחר כ 20 דקות אני בודקת את התבניות והחלקים המוכנים אני שוברת אותם ומוציאה לצינון.
  11. לאחר שהקרקרים מצטננים שוברים לחתיכות בגדלים שאוהבים ושומרים בצנצנת אטומה כשבוע.
הערות:
  • ניתן לרכוש את חומרי הגלם בסופר או בחנויות טבע.
  • קמח חומוס וקמח עדשים כשר לפסח לאוכלי קטניות.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור לכן חשוב לבדוק מספר פעמים לאורך כל האפייה כדי לוודא שהקרקרים לא ישרפו.
  • השתמשתי בשמן זית של שום קונפי- למתכון לשום קונלי לחצו כאן

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: