Blog Post

חלה רכה ואוורירית משש רצועות

meitar homskym • Jan 19, 2023


חלה רכה שזה עתה יצאה מהתנור היא ללא ספק אחד הדברים הטעימים והמנחמים שיש, כל אחד בוצע לו חתיכה ואוכל עם מה שהוא אוהב.
אצלנו המבחר גדול אוהבים למרוח על החלה כמעט הכל, חמאה, ריבה, נוטלה וכמובן סלט קוויט עם הרבה חריף (מטבוחה).

השבוע, חלמתי על קליעת חלה משש רצועות, לא קליעה רגילה ומוכרת, עלה לי רעיון לקליעה שהייתי חייבת לבדוק הלכה למעשה.
הכנתי בצק מ 2.2 קילו קמח במיקסר החדש שלי של חברת דאבו, עליו ארחיב בהמשך כי בהחלט יש לי מה לומר עליו.
הבצק תפח והתחלתי ליצור רצועות, קלעתי חלה ראשונה שיצאה בול מה שחלמתי אך את החלה השנייה כבר התחלתי להסתבך בקליעה. לא הצלחתי לזכור כלום.
הייתי כל כך מתוסכלת כי לא צילמתי ולא היה לי מושג איך ביצעתי את הקליעה. אז שחררתי.
למחרת הכנתי שוב בצק ואחרי לילה הכל חזר אלי, קלעתי 4 חלות והפעם לא שכחתי לצלם לכם. לסרטון המלא לחצו כאן.

החלות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין כי המתכון באמת קל והתוצאה מדהימה!

אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie


חלה רכה ואוורירית משש רצועות 

2 חלות גדולות

מצרכים:
750 גרם קמח פיצה
11 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
60 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
40 גרם סוכר (2 כפות)
35 גרם דבש (סילאן/מייפל)
75 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס + כף - מדידה)
310-330 גרם/מ"ל מים 
15 גרם מלח

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה +כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)
לחלה מקומחת, אין צורך בביצה מפזרים מעט קמח לפני האפייה.


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, ביצים, דבש, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור (אין צורך לקמח את משטח העבודה), מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן ומכסים בניילון נצמד רופף.
  5. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי -עד שהבצק מגיע לתוספת של כ- 80% מהנפח.
  6. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, ומחלקים ל 12 יחידות במשקל 100 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק למשך 10 דקות.
  7. מרדדים את הכדורים בעזרת מערוך, מגלגלים מהחלק הארוך לגליל, מניחים את הרצועה בצד ומכסים. ממשיכים להכין את שאר הרצועות באותו האופן. 
  8. חוזרים לרצועה הראשונה ומאריכים אותה לכ- 30 ס"מ (רצועה שמנמנה במרכז ודקה יותר בקצוות), באותו האופן מאריכים את שאר הרצועות. מומלץ לייצר רצועות באורך שווה כך החלה תצא יפה ומדויקת. 
  9. לוקחים 6 רצועות ומסדרים אותם אחת ליד השנייה לאורך. מקמחים קלות את הרצועות כדי שהקליעה תהיה קלה והרצועות לא ידבקו אחת לשנייה.
  10. קליעה משש רצועות מתחילה מימין, לוקחים את הרצועה הראשונה מימין ומדלגים שלוש רצועות (כשנרים את הרצועה הראשונה אנחנו נראה שלוש רצועות מצד ימין ושתיים מצד שמאל וזה המקום שנניח את הרצועה), רצועה מצד שמאל מדלגת שלוש רצועות (אותו הדבר כמו שעשינו מצד ימין), כעת נחליף מיקום של שתי הרצועות במרכז. ממשיכים בדיוק באותו האופן עד שמתקבלת חלה. את הקצוות מהדקים ומניחים את החלה על מגש מרופד בנייר אפייה. 
  11. קולעים חלה נוספת באותו האופן.
  12. מכניסים את התבנית לתנור כבוי להתפחה נוספת במשך כשעה ורבע- שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר.
  13. לאחר שהחלות תפחו, מוציאים את התבנית מהתנור.
  14. מחממים תנור טורבו ל- 170-180 מעלות.
  15. מקמחים את החלות בעזרת מסננת צפופה או מורחים ביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעט שומשום.
  16. מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 17-20 דקות או עד שהחלות זהובות.
  17. מצננים את החלות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שימוש בשמרים טריים - שמים תחילה בקערת המיקסר את הנוזליים והשמרים הטריים ומערבבים (ביצים, 1/2 מכמות המים, שמן, דבש ושמרים טריים), מוסיפים את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת יתרת המים. ממשיכים באותו האופן שמצוין באופן ההכנה.
  • כמות המים עשויה להשתנות בין סוגי הקמחים/חברות שונים ואפילו עונות שנה, אני תמיד ממליצה להשאיר מעט מים ולהוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק בתחתית.
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר כמו: שמן זית, קנולה, חמניות...
  • החלות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להקפיא את החלות לאחר שהן מתקררות לחלוטין, עוטפים את החלה בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים. כשרוצים לאכול, מפשירים בטמפרטורת החדר.  ניתן לחמם מספר דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולהגיש.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: