Blog Post

לחמניות שמנייה לבית הספר

Homsky Meitar • Feb 08, 2023


שנים שאני מכינה מידי שבוע לחמניות לבית הספר, הילדים רגילים לאכול לחמניות ביתיות וזה מה שהם הכי אוהבים ואני מאושרת כי אני יודעת שהם אוכלים לחמניות מחומרים איכותיים וללא משפרי אפייה. 
הלחמניות נקראות "לחמניות שמנייה לבית הספר", אך בפועל הן משמשות אותנו לאורך כל היום, ולא רק ככריך לבית הספר.

כל שבוע אני מכינה לחמניות שמספיקות לכל השבוע ועל מנת לשמור על הטריות שלהן, לאחר האפייה אני עוטפת היטב את הלחמניות ומכניסה להקפאה וכשהם רוצים לאכול כריך, אנחנו מפשירים לחמנייה בטמפרטורת החדר או מכנישים להפשרה במיקרוגל למשך כ- 30 שניות והלחמנייה טרייה וטעימה כאילו זה עתה יצאה מהתנור.

הקליעה נראית מעט מסובכת אבל אני מבטיחה לכם שככל שתתרגלו הקליעה תבוא באופן טבעי יותר.
ממליצה לראות כמה פעמים את הסרטון שנמצא כאן

הלחמניות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין לילדים ולכם כי המתכון באמת קל והתוצאה מדהימה, וביננו ברגע שמתרגלים לאכול לחמניות ביתיות אי אפשר לחזור אחורה.

הכנתם?
אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_workshop_patisserie


לחמניות שמנייה לבית הספר
כ 12 לחמניות גדולות

מצרכים:
750 גרם קמח פיצה 
11 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים 
60 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
40 גרם סוכר (2 כפות)
40 גרם דבש 
75 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס + כף מדידה)
310-330 גרם/מ"ל מים 
15 גרם מלח

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה +כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)
או קמח לפיזור לפני האפייה


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, ביצים, דבש, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור (אין צורך לקמח את משטח העבודה), מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן ומכסים בניילון נצמד רופף.
  5. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי -עד שהבצק מגיע לתוספת של כ- 80% מהנפח.
  6. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, ומחלקים ל 12 יחידות במשקל 100 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק למשך כ- 10 דקות.
  7. מרדדים את הכדורים בעזרת מערוך, מגלגלים מהחלק הארוך לגליל, מניחים את הרצועה בצד ומכסים. ממשיכים להכין את שאר הרצועות באותו האופן. 
  8. חוזרים לרצועה הראשונה ומאריכים אותה לכ- 50-60 ס"מ (רצועה רצועה בעובי אחיד), באותו האופן מאריכים את שאר הרצועות. מומלץ לייצר רצועות באורך שווה כך הלחמניות תהיינה אחידות. 
  9. לוקחים את הרצועה הראשונה ומקמחים קלות כדי שהקליעה תהיה קלה.
  10. מניחים את הרצועה לאורך (מולנו), ומחלקים ל 3 באופן דמייוני. לוקחים את החלק העליון עד לשליש התחתון ויוצרים את הספרה 9 ומהדקים מעט.  לוקחים את הרצועה מהחלק התחתון ומכניסים דרך העיגול לצד ימין, את החלק העליון מסובבים ימינה ואת הלולאה שנותרה מצד ימין מכניסים לעיגול הקטן שנותר.         לסרטון הסבר קליעה לחצו כאן 
  11. באותו האופן קולעים את שאר הלחמניות.
  12. מסדרים את הלחמניות על גבי בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  13. מכניסים את התבנית לתנור כבוי להתפחה נוספת במשך כשעה ורבע- שעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר ובעונות השנה. 
  14. לאחר שהלחמניות תפחו, מוציאים את התבנית מהתנור ומחממים תנור טורבו ל- 170-180 מעלות.
  15. מקמחים את את הלחמניות בעזרת מסננת צפופה או מורחים ביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעט שומשום.
  16. מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 17-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
  17. מצננים את החלות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שימוש בשמרים טריים - שמים תחילה בקערת המיקסר את הנוזליים והשמרים הטריים ומערבבים (ביצים, 1/2 מכמות המים, שמן, דבש ושמרים טריים), מוסיפים את הקמח והסוכר ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת יתרת המים. ממשיכים באותו האופן שמצוין באופן ההכנה.
  • כמות המים עשויה להשתנות בין סוגי הקמחים/חברות שונים ואפילו עונות שנה, אני תמיד ממליצה להשאיר מעט מים ולהוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק בתחתית.
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר כמו: שמן זית, קנולה, חמניות...
  • הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר שהן מתקררות לחלוטין, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים. כשרוצים לאכול, מפשירים בטמפרטורת החדר או כחצי דקה במיקרוגל.

By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 06 Dec, 2023
חג הטיגונים מתקרב ובימים רגילים אני מתחילה לטגן הרבה לפני חנוכה, אבל השנה התחלתי רק השבוע אז הייתי חייבת לבחור את המתכונים החדשים בקפידה.ֿ בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: צ׳ורוס מקסיקני קריספי, סופגניות פארי ברסט, סופגניות במילוי ריבת תות/פטל ביתית, סופגניות מהירות וספינג' של סבתא ממי ולמרות שבבלוג קיים כבר מתכון לצ׳ורוס, החלטתי להכין מתכון חדש עם טוויס! שילובתי בצק בהיר וכהה, שנותן טעם וצבע משגע ואת הצ׳ורוס זילפתי יחד למקלות מסולסלות כמו ברגים ומילאתי בממרח קינדר בוואנו. המתכון ממש פשוט וקל להכנה, רק שהפעם במקום להכין בצק אחד מכינים שני בצקים ומזלפים אותם יחד בשקית זילוף אחת. אני לא ממליצה לטגן אותם בנפרד כיוון שהטיגון של שניהם יחד יותר פשוט לאבחנה, מוציאים כאשר הבצק הבהיר משחים יפה. להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב. הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתוצאות שלכם >> @ homsky_meitar חסקטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: