Blog Post

עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים

Homsky Meitar • Oct 03, 2019

יש עוגיות שאף פעם לא נמאס להכין ולנסות מילויים חדשים, הפעם אני לא מתכוונת לחדש לכם עם מילוי מפתיע שעוד לא שמעתם עליו, הפעם המתכון הוא מתכון פשוט לעוגיות הכי מסוכנות שיש במילוי קלאסי שאני מכורה אליו.
העוגיות הן עוגיות מבצק פריך נימוח ומתפורר ומילוי קלאסי של תמרים ואגוזים, שילוב מושלם עם הקפה/תה בכל שעה שתבחרו במהלך היום.
אני מכינה אותן כחלק ממלאי העוגיות שאני מכינה ליום כיפור, זאת הסיבה שהחלטתי לשתף אתכם מיד אחרי ראש השנה.
המתכון הבא הוא מתכון פשוט, קליל וזמן ההכנה ממש קצר.
מה שהכי כיף במתכון הזה שניתן לגוון במילויים וליצור כמה רולדות בטעמים שונים.
לאור הניסיון שלי אני ממליצה להכין כמות כפולה, למרוח מילויים ולשמור במקפיא, כך אתם לא תחסלו הכל מייד וגם תמיד יהיה לכם קינוח בשלוף כשאורחים יפתיעו.

4 רולדות כ - 45 עוגיות
מצרכים לבצק פריך:
250 חמאה קרה
400 גרם קמח עוגיות
100 גרם אבקת שקדים
2 גרם אבקת אפיה
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
חצי כפית מחית וניל
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)

מצרכים למלית תמרים ואגוזים:
350 גרם תמרים בוואקום
60 גרם שמנת מתוקה
כפית קינמון 
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית ציפורן
---------------------
100 גרם אגוזה מלך טחונים גס

אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים לפירורים דקים כמו חול, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת שקדים, אבקת אפיה, אבקת סוכר ומלח.
  2. מוסיפים שמנת חמוצה ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון  מניילים ומעבירים לקירור עד להכנת המלית.
  4. הכנת המלית: מניחים במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף את המעבד לאחר שהכנו את הבצק) תמרים, שמנת מתוקה, קינמון, אגוז מוסקט וציפורן וטוחנים למחית חלקה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל 4 יחידות שוות (כל יחידה כ 230 גרם בצק).
  6. לוקחים יחידת בצק ומרדדים בין שני ניירות אפיה למלבן בגודל 28*20 (עובי הבצק כ 4 מ"מ)
  7. מורחים כ- 100 גרם מלית תמרים בשכבה אחידה על כל הבצק. מעל המלית מפזרים 25 גרם אגוזי מלך ומגלגלים לגליל, ניתן להיעזר בנייר האפיה - תחילה מגלגלים את קצה הבצק שקרוב אלינו מהדקים מעט ואז בעזרת נייר האפיה מגלגלים את הבצק סביב עצמו. באותו האופן מכינים גלילים משאר הבצק.
  8. לאחר שהגליל מוכן חורצים סימונים לעוגיות על גבי על גבי הבצק כחצי גובה של הגליל.
  9. מכניסים את הגלילים להקפאה לפחות חצי שעה.
  10. מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות ואופים כ- 20 דקות עד שהגליל מזהיב מעט.
  11. לאחר האפייה מקררים את הגלילים לחלוטין.
  12. בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות וחותכים בעזרת סכין גדולה ולא משוננת ליחידות שוות בעובי 1.5-2 ס"מ.
  13. מאחסנים בקופסה אטומה.

הערות:
  • ניתן למלא את הבצק בכל מילוי שאוהבים, אצלי הילדים מאוד אוהבים מילוי נוטלה או קינדר בוואנו.
  • להקפיד להשתמש עם חמאה קרה כך הבצק יהיה נוח לעבודה.
  • במתכון השתמשתי בקמח עוגיות, דל בגלוטן התורם לפריכות העוגיות, אבל במידה ואין לכם קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי שנותן תוצאה מעולה.
  • את הגלילים המוכנים עם המילוי לפני האפיה, ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש. כשרוצים עוגיות טריות, מכניסים את הגליל הקפוא ישירות לתנור חם ואופים כפי שמצוין באופן ההכנה.
  • כשמשתמשים בתמרים בוואקום חשוב לבדוק שלא נשארו חרצנים.
  • במקום תמרים בוואקום ניתן להשתמש בתמרים רכים מסוג מג'הול- חשוב שהתמרים יהיו רכים וניתן יהיה לטחון אותם למחית חלקה.
  • השתמשתי באגוזי מלך, אבל אפשר להחליף לפקאן שמשתלב נפלא.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: