Blog Post

ריבועי ריבת פטל ופירורים

Homsky Meitar • Oct 05, 2019

העוגיות האלה מסמלות אצלי טעמים של בית וילדות, כידוע גדלתי בבית בו ריח האפיה הוא חלק בלתי נפרד, כל יום חמישי לצד בישולי סלטים אימי אפתה לתוך הלילה מאפים ועוגות מופלאות.
אחד הקינוחים שאני מאוד אוהבת והיה מככב אצלנו לא מעט בסופ"ש הוא טארט לינזר עשיר בטעמים עם ריבה טובה ומעל הריבה עיטורי בצק בצורת מעוינים.
לאחר שהטארט הצטנן אימי היתה חותכת אותו לריבועים שכיף לאכול.
טעמי הילדות של הטארט הנפלא הביא אותי להכין את המתכון הבא, בצק פריך נימוח, בשילוב של ריבת פטל ומעל הכל שכבת בצק פריך מגוררת בפומפיה.
התקבלו ריבועים מענגים וטעימים להפליא, רכים שמתפוררים עם כל ביס ושילוב הריבה תמיד עושה טוב.
מה שבטוח לאחר הסופ"ש הזה, עולה בי חשק עז לשחזר את הטארט שאימי היתה מכינה... אז בקרוב גם הוא יעלה לכאן.

המתכון מספיק לתבנית מלבנית 30*20
מצרכים:
200 חמאה קרה
280 גרם קמח עוגיות או רב תכליתי (2 כוסות)
60 גרם אבקת שקדים
60 גרם אבקת סוכר
4 גרם אבקת אפיה (כפית שטוחה)
קורט מלח
גרידת לימון אחד
חצי כפית מחית וניל
30 גרם שמנת מתוקה
---------------------------
400 גרם ריבת פטל/תות/משמש/אוכמניות
כ 20 גרם מקלות שקדים לפיזור לפני האפיה

אופן ההכנה:
  1. מרפדים את התבנית בנייר אפיה לחילוץ קל.
  2. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
  3. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים לפירורים דקים כמו חול, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת שקדים, אבקת אפיה, אבקת סוכר, מלח וגרידת לימון.
  4. מוסיפים שמנת מתוקה ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  5. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון, שוקלים יחידת בצק במשקל 400 גרם ואת השאר מניילנים ומכניסים למקפיא.
  6. מרדדים את הבצק למלבן במידות התבנית ומעבירים לתבנית מהדקים עם האצבעות. ניתן במקום לרדד את הבצק, ישר להעביר את הבצק לתבנית ולשטח באופן אחיד בעזרת האצבעות. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
  7. אופים את הבצק כ 10 דקות עד שהבצק טיפה מזהיב.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדש.
  9. מעבירים לקערה ריבה שאוהבים ומערבבים לקבלת מרקם חלק ונוח למריחה.
  10. לאחר שהבצק הצטנן, מורחים שכבה אחידה של ריבה.
  11. מוציאים את הבצק הנותר מהמקפיא ומגרדים בפומפיה עבה באופן אחיד על גבי כל התבנית.
  12. מכניסים שוב לתנור ואופים כ- 20 דקות עד שהבצק בחלק העליון משחים והריבה מבעבעת.
  13. לאחר האפייה מקררים לחלוטין, מהחלצים מהתבנית בזהירות (שהעוגה לא תשבר) וחותכים לריבועים.
  14. בוזקים מעל אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

הערות:
  • ניתן למרוח כל ריבה שאוהבים.
  • אם אתם אוהבים שכבה עבה יותר של ריבה אל תהססו להוסיף עוד.
  • מומלץ להקפיד להשתמש בחמאה קרה כך הבצק יהיה נוח יותר לעבודה.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: