Blog Post

רולדת וניל במילוי קרם מסקרפונה ותותים

Homsky Meitar • Feb 15, 2021
הסגר השלישי נגמר וסוף סוף פגשנו את סבר וסבתא אחרי חודשיים שלא התראינו, הכנתי ארוחת ערב וקינוח, הרי אי אפשר בלי משהו מתוק בסוף הארוחה.
תוך כדי הבישולים נזכרתי שכבר כמה שבועות אני רוצה להכין רולדה עם קרם וניל ותותים, בדיוק כמו פעם, כמו העוגה שאימי הייתה מכינה לנו בילדות,
בשנות ה- 80-90 ואתם יכולים לנחש את גילי :)
העוגה הזו מבחינתי היא נוסטלגיה וזה בדיוק מה שאני צריכה בימים טרופים אלה, עוגה עם זיכרונות מתוקים בימים פשוטים, מאושרים וללא דאגות מיותרים.

מידי פעם אני נזכרת בקינוחים שאהבתי בילדותי, את חלקם אני משאירה כזיכרון מתוק ואת חלקם אני מכינה בהנאה מרובה.
מלבד ההכנה שמחממת את ליבי, אני נהנית לספר לילדי את הסיפורים מאחורי הקינוח ולגלות שהם מתאהבים בקינוח ומייצרים לעצמם זיכרונות.

העוגה מאוד יפה ומרשימה ויכולה להטעות כי מדובר במתכון מסובך, אך בפועל היא ממש פשוטה וקלה להכנה.
חשוב לקרוא היטב את הוראות ההכנה ולשקול את המצרכים מראש, כך התהליך יהיה פשוט ומסודר שזה לטעמי הכי חשוב בהכנת קינוחים.

מקווה שתיהנו מהעוגה שעשתה קאמבק, בדיוק כמו שאני נהניתי להכין אותה! ואני בטוחה שהיא תככב אצלי לא מעט!

הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie


רולדת וניל במילוי קרם מסקרפונה ותותים

רולדה באורך 30 ס"מ

מצרכים לרולדה:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
55 גרם ביצים (ביצה אחת גודל L)
80 גרם חלמונים (מ- 4 ביצים גודל L)
5 גרם מחית וניל (כפית)
20 גרם שמן זרעי ענבים
40 גרם שמנת מתוקה 
140 גרם חלבונים (מ- 4 ביצים גודל L)
2 גרם מלח
47 גרם קמח (1/3 כוס)
100 גרם אבקת שקדים (כוס)

מצרכים לקרם מסקרפונה וניל:
250 גרם שמנת מתוקה (מיכל אחד)
250 גרם מסקרונה (מיכל אחד)
50 גרם אבקת סוכר
5 גרם מחית וניל (כפית)

לקישוט:
תותים טריים

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור טורבו ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים ביצים, חלמונים, מחית וניל וחצי מכמות הסוכר (75 גרם) ומקציפים במהירות גבוהה כ 5-6 דקות עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  3.  מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בזרזיף דק שמן ושמנת מתוקה. מניחים את התערובת בצד.
  4. בקערת מיקסר נקייה ויבשה לחלוטין ממים, שמים חלבונים, מחצית מכמות הסוכר (75 גרם) ומלח ומקציפים עד לקבלת קצב יציב וגמיש.
  5. מקפלים את תערובת החלמונים לתוך תערובת החלבונים בפעמיים שלוש.
  6. בקערה קטנה מערבבים קמח ואבקת שקדים ומנפים.
  7. מעבירים את היבשים לתוך התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  8.  יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
  9. אופים במשך 8-10 דקות , עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע.
  10. מיד בתום האפייה, הופכים את הרולדה על מגבת, מסירים בעדינות את נייר האפייה, מגלגלים לצורת רולדה מהחלק הצר ומצננים בטמפרטורת החדר.
  11. לאחר שהרולדה התקררה מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים, שמנת מתוקה, מסקרפונה, מחית וניל ואבקת סוכר ומקציפים לקרם אחיד ויציב. (שימו לב לא להקציף יותר מידי).
  12.  פותחים את הרולדה ומורחים כ 3/4 מהקרם בשכבה אחידה (בשלב הזה ניתן לפזר על גבי הקרם תותים חתוכים לקוביות קטנות), מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים על צלחת הגשה. 
  13.  מצפים את הרולדה ביתרת הקרם, מקשטים בתותים ומעבירים למקרר עד להגשה.

הערות:
  • העוגה נשמרת בכלי סגור כ- 3 ימים.
  • ניתן להמיר שמן זרעי ענבים בשמן נייטרלי אחר שאתם אוהבים כמו קנולה/ חמניות.
  • חשוב להקפיד לגלגל את הרולדה על גבי מגבת מיד בתום האפייה, אם הרולדה הספיקה להתקרר לא ניתן לגלגל אותה מבלי שתישבר.
 

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: