Blog Post

אוזני המן קקאו וקרמל מלוח

Homsky Meitar • Feb 18, 2021
בבלוג יש כבר לא מעט מתכונים וגרסאות שונות לאוזני המן וזה רק מוכיח כמה אני אוהבת את העוגייה הזו ואת חג פורים, אך למרות שיש בבלוג הרבה טעמים לאוזני המן, לא יכולתי לוותר על אוזני המן במילוי קרמל מלוח שהוא אחד האהובים עלי!
מילוי קרמל מלוח הוא מדהים ומשתלב נפלא בקינוחים, זו מלית קנויה של חברת קליבו שנקראת ממרח גולד, שאותה שילבתי עם בצק פריך קקאו טעים ונימוח.
אני כל כך אוהבת שילוב טעמים של קקאו וקרמל מלוח, אך מלבד הטעם, המראה של שני הצבעים יחד, הבצק החום והמילוי הקרמלי כל כך יפה ומגרה.

תהליך ההכנה אינו מסובך ואפילו כיף ומומלץ לשלב את הילדים ולאפות יחדיו.
מתקבלות עוגיות אוזני המן טעימות ופריכות בטירוף שאי אפשר להפסיק לאכול.

הכנתם?
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie@


אוזני המן קקאו וקרמל מלוח

המתכון מספיק לכ- 40 אוזני המן

מצרכים לבצק פריך קקאו:
200 גרם חמאה
200 גרם קמח עוגיות
30 גרם אבקת קקאו 
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)

כ-400 גרם ממרח שוקולד גולד (קרמל מלוח) 
פולי קקאו גרוסים - אופציונלי
מלח פלור דה סל או מאלדון לפיזור על המלית לפני האפייה


אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור, אבקת קקאו ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  2. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד וללא פירורים או קמח. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומניילנים ומכניסים למקרר לפחות ל- 3 שעות.
  4. לאחר קירור הבצק, מרדדים מחצית מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4-5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ ומכניסים להקפאה של 5 דקות. 
  5. ממלאים שקית זילוף ללא צנטר בממרח גולד ומזלפים על כל עיגול בצק וסוגרים לצורת אוזן המן. 
  6. מפזרים מעל המלית קמצוץ מלח פלור דה סל או מאלדון.
  7. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של כחצי שעה- שעה. אני ממליצה לא לוותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן ששומרים על צורתם.
  8. אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט. מקררים לחלוטין.
  9.  לאחר שהעוגיות התקררו ממלאים ממרח גולד בשקית זילוף קטנה, קושרים את השקית ומכניסים למשך דקה בכוס עם מים רותחים.
  10. גוזרים חור קטן בשקית הזילוף ומקשטים בפסים על גבי העוגיות ומפזרים מעט פולי קקאו גרוסים.

הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות.
  • ניתן למלא בכל ממרח או מלית שאוהבים כמו: נוטלה, בוואנו, פרג, תמרים ועוד
  • ניתן להכין את את העוגיות, לאחר הקפאה של חצי שעה לסדר בקופסה אטומה וכל פעם לאפות כמה שרוצים. מכניסים את העוגיות הקפואות ישירות לתנור שחומם מראש.
  • ניתן לוותר על הציפוי ולבזוק אבקת סוכר.
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים


By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: