Blog Post

מאפה שמרים פיסטוק ופטל שחור

Homsky Meitar • Jul 13, 2022


המאפה או הקינוח המועדף עלי חייב להכיל פיסטוק.
אם הקינוח הוא 100% פיסטוק או בשילוב טעמים של פירות יער, משמש, יוגורט, מי זהר או גבינות, זה לא משנה העיקר שיהיה פיסטוק.
מילדות הייתה לי משיכה לפיסטוקים, ישבתי שעות וקילפתי אותם אחד אחד והתענגתי על הטעם. מבחינתי פיסטוק זה טעם ילדות! ואיזה כיף שהזיכרון הזה מלווה אותי יום יום גם בחיי הבוגרים.

לפני כשבוע הכנתי אצבעות שמרים שוקולד ושאלתי אתכם איזה מילוי הוא המועדף עליכם, קיבלתי תגובות רבות ומגוון רחב של מילויים שאתם אוהבים.
כששואלים אותי איזה מילוי אני הכי אוהבת לשלב במאפי שמרים, ההתלבטות היא קשה, כי כל מילוי יחמיא לבצק טוב, אבל אם אני ממש מתעמקת בשאלה, התשובה שלי היא ללא ספק פיסטוק!

הפעם הכנתי פרחים במילוי פיסטוק ופטל שחור (אסנה) שהוא חמצמץ ואני כל כך אוהבת את הניגוד בין חמוץ למתוק.
השתמשתי בתבנית עגולה ובה הנחתי את המאפים במרווחים קטנים, לאחר האפייה התקבלה עוגת פרחים יפיפייה רכה ואוורירית,  אך כמובן שניתן לאפות את המאפים בתבנית תנור גדולה ולקבל מאפים אישיים.

הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_workshop_patisserie
לצפייה בסרטון הכנה כולל הדגמת הצורה לחצו כאן



מאפה שמרים, פיסטוק ופטל שחור
המתכון מספיק לתבנית בקוטר 34 ס"מ

מצרכים:
420 גרם קמח חיטה לבן - רב תכליתי
7 גרם שמרים יבשים / 21 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
200 גרם חלב או מיכל אחד שמנת חמוצה 15%
50 גרם ביצה (גודל M)
כפית מחית וניל איכותית
3 גרם מלח 
85 גרם חמאה

למלית:
100 גרם חמאה רכה
40 גרם מחית פיסטוק
1/4 כפית מלח
חצי כפית מחית וניל איכותית
60 גרם אבקת סוכר מסוננת
75 גרם אבקת שקדים 
75 פיסטוקים טחונים דק

כ 100 גרם פטל שחור (אסנה)


אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח , סוכר ושמרים יבשים. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, חלב, ביצה, מחית וניל ומערבלים במהירות נמוכה כ 2-3 עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית.
  4. מוסיפים חמאה קרה וגמישה (כחצי שעה בטמפרטורת החדר) בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מכדררים את הבצק לכדור חלק, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
  6. מעבירים את הבצק להתפחה ראשונה במקרר לכ- 12 שעות.
  7.  הכנת המלית: בקערה שמים חמאה רכה, מחית פיסטוק, מחית וניל ומלח ומערבבים.
  8. מוסיפים לקערה אבקת סוכר מסוננת ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה.
  9.  מוסיפים לקערה אבקת שקדים, פיסטוקים טחונים ומערבבים לאיחוד.
  10. הרכבת העוגה: משמנים בחמאה רכה בטמפרטורת החדר תבנית עגולה בקוטר 34 ס"מ או מרפדים בנייר אפייה.
  11. לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 48X45 ס"מ
  12.  מורחים על גבי 2/3 מהבצק (בגודל 32X45 ס"מ, שימו לב כי החלק התחתון יהיה 45 ס"מ) מלית בשכבה אחידה ומקפלים לקיפול 3 (שליש עליון כלפי המרכז ושליש תחתון מעל).
  13. מרדדים את הבצק בעדינות כדי שהמלית תידבק טוב לבצק, אך שימו לב, לא לרדד יותר מידי אחרת המלית תברח.
  14.  בעזרת סכין חדה, חותכים כ- 15 רצועות בגודל 3X16 ס"מ.
  15.  במרכז כל רצועה (לאורך) יוצרים 2 פתחים בעזרת סכין/שפכטל/גלגלת פיצה באורך 13-14 ס"מ (שימו לב, שהפתחים במרכז הרצועה לא מגיעים עד הסוף- הרצועות עדיין מחוברות).
  16. מכל רצועה יוצרים שבלולים/ספירלות: מותחים מעט את הרצועה, מגלגלים לצורת בורג (מגלגלים את שתי הקצוות לכיוונים מנוגדים) ואז לשבלול. לצפייה בסרטון הכנה כולל הדגמת הצורה לחצו כאן.
  17. באותו האופן ממשיכים להכין את כל הרצועות ומסדרים על גבי תבנית האפייה במרווחים של 1-1.5 ס"מ.
  18. מתפיחים את המאפים כשעה - שעה ורבע בתנור כבוי וסגור.
  19.  לאחר ההתפחה מורחים את המאפה בביצה טרופה ומניחים במרכז כל ספירלה פטל שחור.
  20. מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.
  21. מכניסים את המאפה לאפיה של כ- 25-30 דקות או עד שהמאפה משחים ואפוי גם מהצדדים.
  22. מצננים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

הערות:
  • את הבצק ניתן להתפיח התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר כשעה - שעה וחצי או עד שהבצק תופח כ 80%. אני ממליצה להתפיח התפחה ארוכה במקרר, כך הבצק מפתח טעמים, החמאה מתייצבת והבצק קל יותר ונוח לרידוד.
  • זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה. 
  • מאפי שמרים במיטבו ביום ההכנה אך גם יום או יומיים אחרי האפייה המאפה יהיה טעים. 
  • ניתן להקפיא את המאפה לאחר האפייה בקופסה אטומה וכשרוצים מפשירים בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להשתמש בכל פרי יער שאוהבים.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: