Blog Post

קרם ברולה וניל קלאסי

Homsky Meitar • Jul 27, 2022


קרם ברולה וניל קלאסי הוא קינוח פופולרי מהמטבח הצרפתי, שבאופן מפתיע מאוד קל להכנה.

קרם ברולה בצרפתית ( Crème brûlée‏ ) קרם שרוף,  הקינוח מתבסס על קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) אפוי ומעליו שכבת קרמל מתפצפצת בזכות שריפת הסוכר בחום גבוה בעזרת ברנר (להביור גז).


הרומן שלי עם קרם ברולה התחיל בתחילת הקשר של טל (בעלי) ושלי, קרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים עליו והוא לא מוותר עליו אף פעם בסיום ארוחה במסעדה.

בזכות אהבתו לקרם ברולה התחלתי להכין באופן תדיר בארוחות משפחתיות, לחברים וסתם בסופי שבוע ביתיים.

הקינוח מאוד קל להכנה והתוצאה כל כך טעימה שאתם חייבים לנסות להכין בבית.


 @homsky_workshop_patisserie   <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא

לסרטון ההכנה לחצו כאן



קרם ברולה וניל קלאסי


כ 8 קינוחים בתבניות אישיות קוטר 10 ס"מ.


מצרכים:

100 גרם חלב 3%

500 גרם שמנת מתוקה 38%

120 גרם חלמונים (כ- 7 חלמונים מביצה גודל L)

100 גרם סוכר

מקל וניל או 10 גרם מחית וניל איכותית


סוכר דמררה להגשה


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור טורבו ל 100 מעלות.
  2. בקלחת מביאים לסף רתיחה חלב, שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו ותכולתו (בעזרת סכין חדה מוציאים את תכולת המקל).
  3. בקערה טורפים חלמונים וסוכר מספר דקות עד שהתערובת הופכת לבהירה.
  4. עושים השוואת טמפרטורה, מוזגים מעט מהנוזל החם על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה אינטנסיבית. לאחר שהתערובת בקערה התחממה מעט ממשיכים למזוג את יתרת הנוזל החם על גבי החלמונים וממשיכים לטרוף עד שכל התערובת אחידה.
  5. מסננים את התערובת למד ליטר, ממתינים 2-3 ובעזרת כף מוציאים את כל הקצף שהצטבר בחלק העליון של הקרם.
  6. מוזגים את התערובת לכלי חרס חסיני חום או כלי אלומיניום חד פעמיים 2/3 גובה  ומסדרים על גבי מגש (במידה ועדיין יש מעט קצץ מוציאים בעזרת כף).
  7. מכניסים לאפייה למשך כ 35-40 דקות עד שהקרם מתייצב בשוליים, אך מרכזו עדיין רוטט.
  8. מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים להתייצבות במקרר למשך כ 12 שעות או עד שהקרם קר לחלוטין.
  9. להגשה, מפזרים שכבה דקה ואחידה של סוכר דמררה ושורפים את הסוכר בעזרת ברנר ומגישים.


הערות:

  • זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
  • להצלחת המתכון מומלץ לשקול במדויק את כל חומרי הגלם, כולל חלמונים.
  • הקינוח נשמר במקרר (לפני שריפת הסוכר) למשך 3 ימים.
  • ניתן להקפיא את הקינחים עטופים היטב למשך חודש. כשרוצים להגיש, ניתן להפשיר במקרר או לשרוף את הסוכר כשהקינוח קפוא ומתקבל קינוח חצי קפוא :)
  • ניתן להגיש את הקינוח עם פירות יער טריים.



By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: