קרם ברולה וניל קלאסי הוא קינוח פופולרי מהמטבח הצרפתי, שבאופן מפתיע מאוד קל להכנה.
קרם ברולה בצרפתית ( Crème brûlée ) קרם שרוף, הקינוח מתבסס על קרם אנגלז (רוטב וניל עשיר) אפוי ומעליו שכבת קרמל מתפצפצת בזכות שריפת הסוכר בחום גבוה בעזרת ברנר (להביור גז).
הרומן שלי עם קרם ברולה התחיל בתחילת הקשר של טל (בעלי) ושלי, קרם ברולה הוא אחד הקינוחים האהובים עליו והוא לא מוותר עליו אף פעם בסיום ארוחה במסעדה.
בזכות אהבתו לקרם ברולה התחלתי להכין באופן תדיר בארוחות משפחתיות, לחברים וסתם בסופי שבוע ביתיים.
הקינוח מאוד קל להכנה והתוצאה כל כך טעימה שאתם חייבים לנסות להכין בבית.
@homsky_workshop_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
לסרטון ההכנה לחצו כאן
קרם ברולה וניל קלאסי
כ 8 קינוחים בתבניות אישיות קוטר 10 ס"מ.
מצרכים:
100 גרם חלב 3%
500 גרם שמנת מתוקה 38%
120 גרם חלמונים (כ- 7 חלמונים מביצה גודל L)
100 גרם סוכר
מקל וניל או 10 גרם מחית וניל איכותית
סוכר דמררה להגשה
אופן ההכנה:
הערות: