צ'ורוס מקסקני קריספי

Homsky Meitar • November 30, 2019
חג הטיגונים מתקרב וכך גם המתכונים והניסיונות שאני עורכת במטבח כדי לתת לכם את התוצאה הטובה ביותר!
בעבר לא אהבתי לטגן בחנוכה ובכלל, אבל בשנים האחרונות זהו החג האהוב עלי, ואני מרבה לטגן מגוון רחב של קינוחים לחג. 
אם לומר את האמת, החג אצלנו מתחיל עוד הרבה לפני הדלקת נר ראשון של חנוכה :)

בבלוג יש מספר מתכונים לחנוכה: סופגניות פארי ברסט וספינג' של סבתא ממי, ולמרות הטירוף לפני החג אני חייבת לשתף אתכם במתכון חדש, קליל , סופר כייפי וטעים
שיצטרף לשאר המתוקים המוטגנים לחג, הלוא הוא צ'ורוס!

צ'ורוס הוא חטיף מוארך ומטוגן, קריספי מבחוץ ומעט רך מבפנים שמכינים מבצק רבוך בצ'יק, את הצ'ורוס מצפים בסוכר וקינמון וגישים חם.
הבצק המקורי להכנת צ'ורוס הוא בצק ללא ביצים, קשה מאוד, שאינו ניתן לזילוף עם שקית וצנטר, אלא מזלפים אותו במכשיר מיוחד.

הצ'ורוס הוא מאכל ספרדי או פורטוגלי (לא ברור היכן מקורו) ומדינות דרום אמריקה אימצו אותו באהבה.
הצ'ורוס שאני מדמיינת הוא ללא ספק הצ'ורוס שאכלתי במקסיקו במהלך ירח הדבש שלי לפני למעלה מעשור...
מידי יום טל ואני יצאנו לאכול ברחובות פליה דל קרמן מקלות צ'ורוס חם, מצופה בסוכר ומעט קינמון המוגש בתוך שקית נייר חומה. 
הטעם והמרקם זכורים לי היטב והפעם החלטתי שלא משנה כמה ניסיונות אצטרך לבצע, אני אשחזר את הטעמים והמרקם המדויק עד כמה שניתן. 
איזה כיף, הצלחתי! ואתם מרוויחים!
המתכון ממש פשוט, קל להכנה ואורך כחצי שעה בלבד, ניתן להגיש לצד גנאש שוקולד או ממרח אחר שאוהבים, אבל אני הכי אוהבת אותו פשוט בדיוק כפי שאכלתי במקסיקו... מצופה בסוכר וקינמון!

להכנת המתכון נדרש משקל, שקית זילוף, צנטר כוכב, מספרים, מדחום וסיר רחב.


כ- 30 יחידות

מצרכים:
240 מ"ל מים (כוס)
30 גרם סוכר דמררה - חום בהיר
50 גרם חמאה
2 גרם מלח (כחצי כפית)
חצי כפית מחית וניל
140 גרם קמח עוגיות (אם אין ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי)
90 גרם ביצים (2 ביצים M קטנות)
--------------
שמן לטיגון

ציפוי: 
כוס סוכר 
כפית קינמון

ציפוי שוקולד לבן ופקאן:
150 גרם שוקולד לבן
15 גרם שמן זרעי ענבים
25 גרם מחית פקאן טבעית
20 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק

או ממרח שוקולד קנוי: נוטלה, קינדר בוואנו, ריבת חלב - מחומם מעט במיקרוגל

אופן ההכנה:
  1. בקלחת מביאים לרתיחה סוכר, מים, מלח, חמאה ומחית וניל. חשוב לוודא כי כל החמאה נמסה והמסה רותחת.
  2. מסירים את הקלחת מהאש ומוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים עם כף מלמין או לקקן עמיד לחום. 
  3. מחזירים את הקלחת לאש וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, ללא גושים ונפרד מדפנות הסיר.
  4. מסירים את הקלחת מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, מקררים את הבצק עד שמגיע לחום שנעים למגע.
  5. נטרוף את הביצים נוסיף אותן בהדרגה ליצירת אמולסיה טובה.  
  6. נעביר את הבצק לשקית זילוף חזקה עם צנטר כוכב (M1).
  7. בסיר רחב נמלא בגובה 8 ס"לפחות ונחמם עם מדחום לחום 175-180 מעלות.
  8. כשהשמן הגיע לטמפרטורה, נלזלף  מהמסה פסים באורך כ 10 ס"מ ישירות לשמן (כ - 2 ס"מ מעל השמן).
  9. נטגן את הצ'ורוס משני הצדדים עד להזהבה
  10. מוציאים את הצ'ורוס בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  11. מערבבים סוכר עם קינמון בקערה רחבה ומעבירים את הצ'ורוס לתוכה, מצפים את הצ'ורוס מכל הכיוונים.
  12. הכנת ציפוי שוקולד לבן ופקאן: בקערה חסינה למיקרוגל ממיסים בפולסים שוקולד לבן, מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מוסיפים מחית פקאן ואגוזי פקאן ומערבבים.
  13. אוכלים חם!
הערות:
  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן, אם אתם לא מוצאים ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי. 
  • ניתן לטבול את הצ'ורוס, בגנאש שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים: נוטלה, קינדר בוואנו, ריבת חלב....
  • ציפוי שוקולד ניתן להכין עם כל אגוז שאוהבים כמו: אגוזי לוז, פיסטוק, בוטנים וכו'.
  • אני מאוד ממליצה לשקול היטב את חומרי הגלם ובמיוחד הביצים. כמות גדולה יותר של ביצים תניב תוצאה רכה יותר ופחות קריספית.
  • את הצ'ורוס זילפתי עם צנטר כוכב M1, הזילוף עם צנטר זה שמר על הצורה בעת הטיגון ונתן תוצאה פריכה במיוחד, כמובן שניתן להשתמש בכל צנטר כוכב אחר שתבחרו, אך זו המלצתי לאחר כל הניסיונות שביצעתי.
  • ניתן לזלף את הצ'ורוס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, להקפיא היטב וכשרוצים מוצאים מהמקפיא ישירות לשמן החם ומטגנים.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More