עוגה בחושה במילוי וציפוי שוקולד לוז

Homsky Meitar • November 24, 2019

לפני כשנה בערך נחשפתי לשוקולד טעים בטירוף בטעמי אגוזי לוז שנקרא אוריולה של חברת וויס, שמזכיר מאוד קינדר בוואנו, השוקולד בעל מרקם משגע וממכר שלא ניתן להפסיק לאכול ומי שאוהב כמוני שוקולד אגוזים אני ממליצה להתרחק כי זו סכנה :) וזו הסיבה שלא רכשתי אותו שוב.
הפעם השניה שנפגשתי עם שוקולד אוריולה היתה במסגרת קורס שוקולטייר שהשתתפתי בבית ספר בישולים וכאן לא היתה לי אפשרות להתחמק ובכל הזדמנות שהיינו צריכים לתכננן פרלין מצאתי את עצמי משלבת את השוקולד הזה כל פעם עם טעם אחר. וואו איזה שוקולד ואיזה פרלינים נפלאים יצאו!
מאז כבר הספקתי לרכוש כמות "מסחרית" מהשוקולד ויצרתי לא מעט קינוחים חדשים ונפלאים.

ביום ההולדת של בני בכורי, איתן, שאלתי אותו איזו עוגה ירצה שאכין לו והוא מייד ענה עם שוקולד "קינדק בוואנו" הבנתי את הרמז ותכננתי את העוגה הבאה.
העוגה נחלה הצלחה אדירה הן מבחינת המרקם העסיסי והן מבחינת הטעמים הלא שגרתיים לעוגת יום הולדת וכאן החלטתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון לעוגת יום הולדת קצת אחרת עם שוקולד מדהים שלא ממש מוכר.

אז קדימה רוצו לרכוש ותכינו את העוגה ♥

המתכון מספיק לתבנית בקוטר 20 ס"מ 

מצרכים לגנאש אוריולה מוקצף:
200 גרם שמנת מתוקה
15 גרם גלוקוזה
15 גרם סוכר אינוורטי
חצי כפית מחית וניל
15 גרם מסת ג'לטין (2.5 גרם ג'לטין + 12.5 גרם מים קרים)
215 גרם שוקולד אוריולה של חברת וויס 
215 שמנת מתוקה

מצרכים לעוגה:
200 גרם ביצים
200 גרם סוכר
5 גרם/כפית מחית וניל
130 גרם שמן זרעי ענבים
100 שוקולד אוריולה
80 גרם מחית קינדר בוואנו
250 שמנת מתוקה
120 גרם חלב
2 גרם מלח
250 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
10 גרם אבקת אפיה
30 גרם אבקת נוגט
120 גרם שוקולד ג'אנגויה חתוך לקוביות

מצרכים לגנאש אוריולה:
200 גרם שוקולד אוריולה
120 גרם שמנת מתוקה
7 גרם גלוקוזה


אופן ההכנה:
  1. הכנת גנאש אוריולה מוקצף (יום קודם): בקערה קטנה שוקלים ג'לטין ומוסיפים מים קרים ומכניסים למקרר ל - 10 דקות עד לספיחת כל הנוזלים.
  2. בקלחת מביאים לרתיחה שמנת (200 גרם), גלוקוזה, סוכר אינברטי ומחית וניל.
  3. במד ליטר שמים שוקולד וג'לטין ושופכים לתוכו את השמנת החמה. ממתינים דקה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  4. מוסיפים שמנת קרה (215 גרם) וטוחנים שוב.
  5. מעבירים לקופסה, מניחים ניילון נצמד צמוד לשטח הפנים ומקררים במקרר למשך לילה.
  6. הכנת העוגה: משמנים שני רינגים בקוטר 20 ומחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו.
  7. קוצצים לקוביות קטנות שוקולד ג'אנדגויה ומניחים בצד.
  8. ממיסים בפולסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד אוריולה, מוסיפים ממרח קינדר בוואנו ומערבבים לתערובת אחידה.
  9. בקערה גדולה עם מטרפה ידנית טורפים ביצים, סוכר ומחית וניל למסה אחידה. לטרוף לפחות 2 דקות כדי שהסוכר יימס מעט.
  10. מוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי טריפה, לאחר שכל השמן נטמע בתערובת באופן אחיד מוסיפים את השוקולד ומערבבים טוב.
  11. מוסיפים לקערת המיקסר שמנת מתוקה וחלב וממשיכים לערבב טוב עד לקבלת מסה הומוגנית.
  12. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (מלח, קמח, אבקת שקדים, אבקת אפיה ואבקת נוגט), מנפים אותם למסה ב 3 פעמים ומערבבים עד שהמסה הומוגנית. שימו לב, לא לערבב יותר מידי!
  13. מוסיפים לתערובות קוביות ג'אנדויה ומערבבים קלות לפיזור אחיד.
  14. מחלקים את התערובת לשני הרינגים ואופים כ -25-28 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  15. מצננים את העוגות לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
  16. הכנת גנאש אוריולה: ממיסים במיקרוגל בפולסים שוקולד אוריולה.
  17. מביאים לרתיחה שמנת וגלוקוזה ושופכים על גבי השוקולד המומס, מערבבים לקבלת גנאש אחיד ומבריק. מניחים בצד להתקררות.
  18. הרכבת העוגה: מעבירים את גנאש האוריולה (שהיה לילה במקרר) לקערת מיקסר ומקציפים עם בלון הקצפה במהירות נמוכה- בינונית עד לקבלת קרם יציב, חלק ולא שבור.
  19. לאחר שהעוגות הצטננו מניחים שכבה ראשונה של העוגה על גבי צלחת הגשה/תחתית זהב עגולה, מורחים כ- 2/3 מהקרם ומעל את השכבה השנייה של העוגה, כך שהחלק הישר כלפי מעלה ומצפים את כל העוגה בשכבה דקה של קרם.
  20. מכניסים את העוגה לכ 15-20 דקות להקפאה.
  21. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הגנאש ויוצרים עיטורים לא סימטריים בעזרת פלטה. שימו לב, כי השוקולד צריך להיות במרקם קרמי ולא נוזלי וכשמניחים אותו על העוגה הוא לא ינזל מייד רק בעזרת מריחה ע"י פלטה.
  22. במידה והשוקולד נוזלי מאוד, הכניסו למקרר ל 10 דקות ובמידת הצורך הוסיפו עוד 5 דקות.
  23. לאחר עיצוב העוגה עם גנאש הקוקולד הכניסו למקרר ל 10 דקות וקשטו את העוגה עם קרנץ בטעמים (אני אוהבת קרמל מלוח)/סוכריות אוכל קישוט העולה על דעתכם.
  24. העוגה נשמרת במקרר כ 3 ימים.

הערות:
  • שוקולד ג'אנדויה (שוקולד חלב אגוזי לוז) ואוריולה (שוקולד לבן אגוזי לוז) של חברת וייס וניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה.
  • במידה ולא הצלחתם להשיג שוקולד אוריולה, ניתן להמיר לממרח קינדר בוואנו.
  • שמן זרעי ענבים ניתן לרכוש בכל סופר או להמיר לשמן צמחי נייטרלי שאוהבים.
  • אבקת נוגט ניתן לרכוש בחנויות מתמחות.
  • את העוגה בחושה ניתן להכין בתבנית 30X20 כשכבה אחת, לוותר על הגנאש מוקצף, ולאחר הוצאת העוגה מהתנור לשפוך מעליה את הגאנש אוריולה לצנן בטמפרטורת החדר ולפזר מעל קרנץ בטעמים/ סוכריות.... לקרר במקרר ולחתוןך לקוביות.

ניתן לזלף ספירלה בחלק הפנימי של העוגה ובחלק החיצוני לזלף תלולית.
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More