Blog Post

קרקרים ממכרים מקמח כוסמין מלא

Homsky Meitar • Mar 21, 2020
אנחנו חווים כעת תקופה לא פשוטה, בה אנחנו נמצאים בבתים עם המשפחה ומנסים לשמור על אופטימיות, שגרה ותזונה בריאה.
אני מוצאת את עצמי לא מעט חושבת על מתכונים שאוכל להכין בבית ויהיו פשוטים להכנה, טעימים ובריאים.
בשבוע האחרון, ביצעתי מספר ניסיונות לקרקרים מקמח כוסמין מלא 80% עד שהגעתי לטעם והמרקם שאני אוהבת. המתכון מבוסס על מתכון לקרקרים ללא גלוטן שכבר פורסם בבלוג ונחל הצלחה רבה.
ברור לי שבימים אלה קצת יותר קשה לרכוש חומרי גלם מיוחדים כמו: קמח חומוס וקמח טף, ולכן ניסיתי להנגיש לכם מתכון עם קמח כוסמין מלא שכיום יותר זמין ונפוץ במטבחנו.
בזמן הניסיונות של מתכונים חדשים ובכלל, אני משתפת את העוקבים שלי בתהליך ההכנה, דבר שיוצר שיח נפלא, וגורם לי להמשיך וליצור עבורכם.
הקרקרים נחלו הצלחה רבה בביתי ובקרב הטועמים ואני כבר הספקתי להכין אותם מספר פעמים ולא חלפו יומיים והקרקרים חוסלו.

המתכון ממש קל להכנה ולוקח כ 10 דקות עבודה לא כולל זמן האפיה. 
אני מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי באינסטגרם בתוצאה ♥


מצרכים:
30 גרם שמן זית
600 גרם מים חמים
190 גרם קמח כוסמין מלא 80% (כוס וחצי)
85 גרם זרעי פשתן (חצי כוס)
50 גרם שומשום (לבן/מלא/שחור- אני שילבתי את שלושתם)
20 גרם זרעי צ'יה 
50 גרם גרעיני דלעת
100 גרעיני חמנייה
50 גרם שיבולת שועל
3/4 כפית מלח ההימלאיה
חצי כפית פלפל גרוס
כפית טימין מיובש.

לפיזור מעל הקרקרים לפני האפיה:
20 גרם שומשום (לבן/שחור/מלא)
20 גרם גרעיני חמנייה
מלח ההימאליה גס

אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים טוב שמן זית ומים חמים.
  2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים (זרעי פשתן, שומשום, זרעי ציה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, קמח כוסמין, מלח, פלפל וטימין).
  3.  יוצרים גומה בקערת היבשים ושופכים לתוכה את הנוזלים, מערבבים טוב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים - בשלב זה התערובת נוזלית וכך היא צריכה להיות.
  4. משהים את התערובת בקערה כ- 10 דקות עד שהיא מעט מסמיכה ופחות נוזלית.
  5. מרפדים שתי תבניות תנור ביתי בנייר אפיה ומחלקים לתוכן את התערובת. שימו לב כי אם אתם משמשים בתבניות קטנות יותר שמונחות על גבי הרשת ניתן לחלק ל 3 תבניות.
  6. משטחים בכל תבנית את התערובת על פני התבנית לשכבה דקה ואחידה בעובי 2-3 מ"מ.
  7. מפזרים מעל מעט מלח גס, גרעיני חמנייה ושומשום.
  8. מחממים תנור טורבו ל- 160-170 מעלות. משתנה בין תנור לתנור.
  9. מכניסים את התבניות לתנור חם ואופים כ - 15 דקות, מוצאים את התבניות ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים ריבועים/מלבנים.
  10.  מחזירים את התבניות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל 140--150 מעלות לכ 30-40 דקות נוספות, עד שהקרקרים יבשים לחלוטין ופריכים. שמו לב, כי הקרקרים נאפים תחילה בקצוות ולאחר מכן במרכז. בזמן האפייה אני בודקת את התבניות והחלקים החיצוניים שכבר מוכנים אני מוציאה לצינון.
  11. לאחר שהקרקרים מצטננים מפרידים אותם ושומרים בצנצנת אטומה כשבוע.
הערות:
  • ניתן לרכוש את חומרי הגלם בחנויות טבע.
  • במתכון השתמשתי בקמח כוסמין מלא 80% של טחנות ישראליות, קמח זה הוא תערובת של קמח כוסמין מלא וקמח חיטה לבן, אם ברשותכם קמח כוסמין מלא ניתן לשלב: 150 גרם קמח כוסמין ואת השאר 40 גרם קמח חיטה לבן או כוסמין לבן)
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור לכן חשוב לבדוק מספר פעמים לאורך כל האפייה כדי לוודא שהקרקרים לא ישרפו.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: