Blog Post

אוזני המן טבעוניות במילוי תמרים

Homsky Meitar • Mar 01, 2020
זה לא סוד שמאז שהתחלתי להכין בעצמי אוזני המן בפורים זו העוגיה האהובה עלי במשלוח מנות!
העוגיה כל כך פשוטה להכנה, ניתן לגוון עם סוגי מליות רבות ולאפות עם הילדים.
הילדים שלי כבר מכירים את נוהל פורים ושמים לב מה אני מכינה במטבח, וברגע שהם מבינים שאני מכינה בצק לאוזני המן הם מתאספים סביב האי להכנת העוגיות.
השנה הכנתי מגוון טעמים לאוזני המן שהצטרפו למתכונים שכבר הופיעו בבלוג, אבל מבחינתי הרגשתי חובה להכין גם אוזני המן טבעוניות.
לפני מספר חודשים, התחלתי טיפול אצל נטורופאתית, וכחלק מהתזונה אני נמנעת ממוצרי חלב, מפחיתה בשר דגים וביצים. 
ככל שהזמן עובר אני מגישה צורך לשתף גם אתכם במתכונים שאני מכינה לעצמי ויוצאים מוצלחים.
המתכון הבא קל ופשוט להכנה כמו כל מתכון אחר לאוזני המן, מתקבל בצק פריך ונימוח, שמשתלב נפלא עם מלית תמרים ואגוזים. 
אני מזמינה אתכם להכין ולתייג אותי באינסטגרם
המתכון מספיק לכ- 45 אוזני המן

מצרכים לבצק פריך:
150 גרם שמן קוקוס (מוצק מהמקרר)
230 גרם קמח כוסמין לבן
קורט מלח
80 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור/טפיוקה
40 גרם אבקת שקדים
90 גרם קרם קוקוס 
חצי כפית מחית וניל

מלית תמרים:
200 גרם תמרים רכים מסוג מג'הול
40 גרם קרם קוקוס
10 גרם טחינה 
חצי כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
30 גרם אגוזי מלך קצוצים
30 גרם פיסטוקים קצוצים דק
40 גרם אבקת שקדים

אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות.

אופן ההכנה:
  1. כשעתיים לפני הכנת הבצק לשקול שמן קוקוס ולהעביר לקירור במקרר.
  2. להכנת המלית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים תמרים מגולענים, קרם קוקוס, טחינה, קינמון והל.
  3. מוסיפים אגוזי מלך, פיסטוקים ואבקת שקדים ומערבבים ידנית לפיזור אחיד.
  4. מכניסים לקירור עד לשימוש.
  5. להכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שמן קוקוס קר, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  6. מוסיפים קרם קוקוס ומחית וניל וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד וללא פירורים או קמח. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  7. חוצים את הבצק לשניים  ומרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר 6.5 -7 ס"מ 
  8. ממלאים מלית תמרים (7 גרם לכל עיגול) וסוגרים לצורת אוזן המן. 
  9. מסדרים את האוזני המן במרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של כחצי שעה- שעה. אני ממליצה לא לוותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן ששומרים על צורתם.
  10. אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
  11. מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים

הערות:
  • בעת הכנת הבצק אין צורך לקרר לפני הרידוד, הבצק נוח לעבודה.
  • ניתן להשתמש בתמרים בוואקום במקום תמר מג'הול.
  • כמח כוסמין לבן ניתן לרכוש בסופרים, כמו כן ניתן להחליף לקמח עוגיות באותה כמות.
  • ניתן להכין את את העוגיות, לאחר הקפאה של חצי שעה לסדר בקופסה אטומה וכל פעם לאפות כמה שרוצים. מכניסים את העוגיות הקפואות ישירות לתנור שחומם מראש.
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: