Blog Post

 עוגיות שוקולד צ'יפ, בוטנים וקרמל

Homsky Meitar • Jun 17, 2019

אני לא חובבת גדולה של בוטנים ואני לא מרבה להכין קינוחים איתם, אבל כשביקרתי לפני כשנה בפריז, אחד המקומות שהיו ברשימה שלי ושלא הסכמתי לחזור מבלי לבקר בו, היה בוטיק הקינוחים שרק נפתח של השף פטיסייר המוערך סדריק גרולה, הנמצא במלון לה מוריס . טעמתי את האגוז לוז המפורסם שהיה מדהים והשאיר אותי פעורת פה, לצערי לא הצלחתי לטעום עוד קינוחים מפאת עודף סוכר בגוף, הרי הטיול כולו סבב סביב פטיסרי ובכל מקום טעמתי קינוח אחד או יותר.
בפטיסרי של סדריק גרולה, הקונדיטורים כל הזמן מכינים עוגיות שמנמנות עם אגוזים, פרלינה וקרמל שנוזל. העוגיות נראות מגרות וטעימות.
כשחזרתי לארץ הבטחתי לעצמי שבהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני אכין אותם.
את הדר ויס המקסימה הכרתי באינסטגרם, יש לה פיד משגע וסטורי סוחף! וכשהדר ואני קבענו להיפגש ליום אפיה משותף שמחתי שגם היא כבר זמן רב מחכה להזדמנות להכין את העוגיות של סדריק גרולה.
בשיטוט באינטרנט נתקלנו במתכון של סדריק גרולה לעוגיות בגרסת בוטנים, תרגמנו והכנו בשתי גרסאות ביום האפיה שלנו.
היה יום מהנה בטירוף ואני בטוחה שניפגש בקרוב ליום אפיה נוסף!
העוגיות יצאו מושחתות ופוטוגניות מאוד אך לטעמי מתוקות מאוד, כך שלא הצלחתי לסיים עוגיה אחת. התמונות של העוגיות מיום האפיה מופיעות בעמוד האינסטגרם שלי homsky_patisserie.
אני באופן אישי, פחות אוהבת קינוחים מושחתים ועמוסים בסוכר, מוזרה שכמותי :) אז החלטתי לקחת את המתכון המקורי , ולבצע בו שינויים והתאמות לטעם שלי :)
העוגיות המקוריות היו עם טופינג של בוטנים מקורמלים, אני ויתרתי עליהם, ובעוגיות שלי שילבתי שוקולד מריר כדי לאזן מתיקות.
העוגיות יצאו נפלאות, טעימות בטירוף והתאפקתי לא לחסל את המגש :)
בקרוב אכין גרסה נוספת של העוגיות עם פקאן ועוד טעמים שעולים לי בראש! יש למה לחכות....

עוגיות שוקולד צ'יפ, בוטנים וקרמל מלוח
המתכון מספיק לכ- 25 עוגיות

פרלינה בוטנים:
120 גרם סוכר
45 גרם מים
250 גרם בוטנים
3 גרם מחית וניל
קורט מלח פלור דה סל

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות וקולים את הבוטנים כ 10 דקות ומצננים.
  2. מכנים קרמל רטוב- מחממים בסיר סוכר ומים ל 118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הבוטנים ומערבבים עד שהסוכר מתקרסטל ועוטף את כל הבוטנים בשכבת סוכר לבנה. מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לחמם את הבוטנים בלהבה בינונית, מערבבים כל הזמן עד שכל הבוטנים מצופים בקרמל.
  3. מעבירים את הבוטנים המקורמלים למגש מרופד בנייר אפיה ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  4. שוברים את הבוטנים המקורמלים לחתיכות קטנות ומכניסים למעבד מזון/ בלנדר חזק, מוסיפים את הוניל והמלח וטוחנים טוב מספר דקות עד שהבוטנים משחררים את השומן ומתקבלת מחית חלקה.
  5. מעבירים את המחית לצנצנת ושומרים במקרר מספר חודשים.

קרמל מלוח:
100 גרם שמנת מתוקה
25 גרם חלב
50 גרם גלוקוזה (1)
2 גרם מחית וניל
2 גרם פלור דה סל
50 גרם סוכר
25 גרם גלוקוזה (2)
35 גרם חמאה

אופן ההכנה:
  1. בקלחת מחממים לסף רתיחה שמנת, חלב, גלוקוזה (1), מחית וניל ומלח פלור דה סל. מניחים בצד.
  2. בקלחת נוספת מכינים קרמל יבש: מחממים גלוקוזה (2) ומפזרים סוכר כך שכל תחתית הסיר תכוסה בשכבה דקה מאוד של סוכר. ממשיכים להוסיף סוכר באזורים שהסוכר נמס, כל פעם מזריעים עוד סוכר עד שהכנסנו את כל הסוכר. בשלב הזה ניתן להטות מעט את הסיר כך שהסוכר ינוע בתוך הסיר תוך כדי קרמול. לאחר שכמעט כל הסוכר נמס ומתחיל להתקבל צבע ענברי מערבבים עם מרית חסינה לחום עד שמגיעים לצבע קרמל עמוק בטמפרטורה 180 מעלות.
  3. כשמגיעים ל 180 מעלות מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (כל פעם קצת) תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות הקרמל מבעבע בעת הוספת הנוזלים החמים).
  4. לאחר שהכנסנו את כל הנוזלים ממשיכים לבשל את המסה עד ל 105 מעלות.
  5. מעבירים את הקרמל למד ליטר. כשהקרמל מגיע 70 מעלות, מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים עם בלנדר מוט.
  6. מעבירים את הקרמל לקופסה ומכסים את פני השטח עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר כשעתיים או עד שהקרמל במרקם נוח לזילוף.


לבצק העוגיות:
120 גרם חמאה רכה
50 גרם חמאת בוטנים טבעית
100 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
75 גרם סוכר
4 גרם מלח פלור דה סל
2 גרם מחית וניל (חצי כפית)
90 גרם ביצים
350 גרם קמח
5 גרם סודה לשתיה
80 גרם שוקולד מריר קצוץ
40 גרם שוקולד מריר במטבעות

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקרימים חמאה, חמאת בוטנים, מחית וניל, מלח, סוכר וסוכר מולסה עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת אמולסיה טובה.
  3. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה.
  4. מערבבים טוב את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לקערת המיקסר בפעמיים.
  5. לאחר שמתקבל בצק מוסיפים שוקולד מריר קצוץ מערבבים עד שהשוקולד מתפזר באחידות בבצק.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
  7. מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 35 גרם, מגלגלים ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כחצי שעה מקרר.
  8. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות
  9. מעבירים פרלינה וקרמל מלוח לשקיות זילוף.
  10. מוציאים מהמקרר, משטחים מעט כל עוגייה ונועצים 2 מטבעות שוקולד מריר ואופים 6 דקות.
  11. מוציאים את התבניות ומזלפים 2 נקודות של פרלינה בוטנים ואופים 3 דקות.
  12. מוציאים את התבניות מזלפים במרכז העוגיה נקודה אחת של קרמל מלוח ואופים עוד דקה.
  13. מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה 3 ימים.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: