Blog Post

עוגיות שקדים, פטל ושוקולד לבן

Homsky Meitar • Oct 27, 2019

בתור חובבת מושבעת של פטל הייתי חייבת להכין לי עוגיות המשלבות את הטעם והחמיצות הנפלאה של הפטל.
כבר הרבה זמן שאני מכינה עוגיות המשלבות פטל ושקדים וכל פעם אני משחקת עם חומרי הגלם כדי לקבלת תוצאה פריכה ונימוחה.
ואם לומר את האמת, העוגיות נפלאות וסוחפות מחמאות רבות, אבל אני עדיין לא מרוצה מהן ב 100% ולכן זה לא המתכון שאני מפרסמת לכם :)

המתכון הבא הוא מתכון לעוגיות שקדים, פטל ושוקולד לבן פאדג'יות, טעימות וקלות להכנה.
אז אם אתם מחובבי הפטל, אלה עוגיות בדיוק בשבילכם! השילוב של הפטל עם השקדים והשוקולד הלבן הוא מדהים ואתם חייבים לנסות!


המתכון מספיק לכ - 22 עוגיות
מצרכים:
75 חמאה בטמפרטורת החדר
30 גרם חמאת שקדים/ ממרח 100% שקדים
60 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
45 גרם סוכר
חצי כפית מחית וניל
20 גרם מחית פטל מרוכזת כ- 2 כפיות (FABBRI)
50 גרם ביצה (1- גודל M)
150 גרם קמח 
75 גרם אבקת שקדים
3 גרם סודה לשתייה
2.5 גרם מלח
40  גרם מקלות שקדים
---------------------------
40 גרם מטבעות שוקולד לבן

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, חמאת שקדים , סוכר, סוכר מולסה, מחית וניל ומחית פטל עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת אמולסיה טובה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת שקדים ומלח ומוסיפים לקערת המיקסר.
  4. מוסיפים מקלות שקדים ומערבבים.
  5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
  6. מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 25 גרם, ניתן להיעזר בכף גלידה קפיצית קטנה.
  7. מניחים את העוגיות המגולגלות במרווחים (העוגיות מתפשטות מעט באפיה) בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כחצי שעה במקרר.
  8. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות.
  9. מוציאים את העוגיות מהמקרר, משטחים מעט כל עוגייה ונועצים 2-3 מטבעות שוקולד לבן.
  10. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ 8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אך הן עדיין רכות. העוגיות מתייצבות לאחר שמתקררות.
  11. מצננים את העוגיות ושומרים בקופסה אטומה 5 ימים.
  • הערות:
  • ממרח שקדים ניתן למצוא בחנויות מתמחות לחומרי אפיה, חנויות טבע ואפילו בסופרים.
  • את העוגיות לאחר הגלגול ולפני האפייה ניתן להקפיא בקופסה אטומה כחודש. לפני האפייה להפשיר את העוגיות במקרר ולאפות.
  • השתמשתי במחית פטל מרוכזת של FABBRI, ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה.
לקבלת גודל אחיד של עוגיות ללא שימוש במשקל , נעזרתי בכפית קפיצית קטנה לגלידה, לאחר קירור עיצבתי מעט את העוגיות, נעצתי מטבעות שוקולד לבן והכנסתי את התבניות לאפיה.
New Paragraph
By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: