אוזני המן פיסטוק תפוז
בבלוג יש מתכונים רבים ומגוונים לאוזני המן, וכל אחד מכם יכול למצוא מתכון שמדבר אליו.
הבצק נימוח וכל כך טעים שלא משנה באיזו מילוי תבחרו למלא את העוגיות, יצאו לכם אוזני המן מושלמות וטעימות.
כידוע פיסטוק הוא אחד חומר הגלם האהובים עלי, אני מרבה להשתמש בו ולשלב אותו בקינוחים שלי בכלל ובבלוג בפרט.
לאחרונה שמתי לב שאין מתכון לאוזני המן פיסטוק בבלוג, האמת? מאוד הופתעתי שעדיין לא הכנתי אחד כזה... ולכן החלטתי שהשנה אני אכין מתכון שווה ולא שגרתי.
לאחר הסגר הילדודס חזרו לבית הספר ואני נכנסתי למטבח והתחלתי בניסיונות עד שהגעתי למתכון שהכי אהבתי!
הכנתי אוזני המן מבצק פיסטוק במילוי פיסטוק תפוז במרקם מרציפני, וואו איזה ביס ואיזו ארומה נפלאה.
העוגיות יצאו כל כך טעימות ונימוחות עם ריח משגע של תפוז שאי אפשר להתעלם מהן ולהפסיק לאכול.
גם אתם אוהבים פיסטוק?
אם התשובה היא כן, אז אתם חייבים להכין!!!
הכנתם?
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם @homsky_patisserie
אוזני המן במילוי פטל ורדים
המתכון מספיק לכ- 50 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
200 גרם קמח עוגיות
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
60 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים למילוי פיסטוק תפוז:
160 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
60 גרם אבקת סוכר
50 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז לפי הטעם
5 גרם (חצי כפית) מחית וניל
לקישוט:
80 גרם שוקולד לבן
5 גרם שמן
20 גרם מחית פיסטוק
------------------
30 גרם מחית פיסטוק
50 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים פיסטוקים לבצק ולמילוי.
- הכנת מילוי פיסטוק תפוז: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת מלית הומוגנית. מניילנים ושומרים במקרר.
- הכנת הבצק: שמים המעבד מזון חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת פיסטוקים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין מיד ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
- לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ.
- ממלאים כל עיגול בצק במילוי וסוגרים לצורת אוזן המן. אני ממליצה להכין מראש כדורים במשקל של 5 גרם ולא להתפתות להגדיל את הכדור כיוון שהמלית מעט מתנפחת באפיה.
- מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של לפחות שעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של העוגיות ששומרות על צורתן.
- אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בצדדים ונותרות בהירות במרכז.
- בינתיים שהעוגיות מתקררות מכינים את הציפוי, שמים שוקולד לבן בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים שמן ומחית פיסטוק (20 גרם) ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף.
- ממלאים שקית זילוף נוספת במחית פיסטוק (30 גרם).
- לאחר שהעוגיות התקררו, גוזרים חור קטן בשתי השקיות ומזלפים פסים תחילה עם השוקולד ולאחר מכן עם מחית פיסטוק ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח רב תכליתי- חיטה לבן.
- מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או להכין מחית פיסטוק ביתית, המתכון כאן!
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ 4-5 ימים.
