Blog Post

אוזני המן פיסטוק תפוז

Homsky Meitar • Feb 23, 2021


בבלוג יש מתכונים רבים ומגוונים לאוזני המן, וכל אחד מכם יכול למצוא מתכון שמדבר אליו.

הבצק נימוח וכל כך טעים שלא משנה באיזו מילוי תבחרו למלא את העוגיות, יצאו לכם אוזני המן מושלמות וטעימות.


כידוע פיסטוק הוא אחד חומר הגלם האהובים עלי, אני מרבה להשתמש בו ולשלב אותו בקינוחים שלי בכלל ובבלוג בפרט.

לאחרונה שמתי לב שאין מתכון לאוזני המן פיסטוק בבלוג, האמת? מאוד הופתעתי שעדיין לא הכנתי אחד כזה... ולכן החלטתי שהשנה אני אכין מתכון שווה ולא שגרתי.

לאחר הסגר הילדודס חזרו לבית הספר ואני נכנסתי למטבח והתחלתי בניסיונות עד שהגעתי למתכון שהכי אהבתי!

הכנתי אוזני המן מבצק פיסטוק במילוי פיסטוק תפוז במרקם מרציפני, וואו איזה ביס ואיזו ארומה נפלאה.

העוגיות יצאו כל כך טעימות ונימוחות עם ריח משגע של תפוז שאי אפשר להתעלם מהן ולהפסיק לאכול.


גם אתם אוהבים פיסטוק?

אם התשובה היא כן, אז אתם חייבים להכין!!!


הכנתם?

אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם @homsky_patisserie


אוזני המן במילוי פטל ורדים


המתכון מספיק לכ- 50 אוזני המן


מצרכים לבצק פריך:

200 גרם חמאה

200 גרם קמח עוגיות

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם קורנפלור

60 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה

40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)

חצי כפית מחית וניל


מצרכים למילוי פיסטוק תפוז:

160 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה

60 גרם אבקת סוכר

50 גרם מיץ תפוזים

גרידת תפוז לפי הטעם

5 גרם (חצי כפית) מחית וניל


לקישוט:

80 גרם שוקולד לבן

5 גרם שמן

20 גרם מחית פיסטוק

------------------

30 גרם מחית פיסטוק

50 גרם פיסטוקים קצוצים


אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים פיסטוקים לבצק ולמילוי.
  2. הכנת מילוי פיסטוק תפוז: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת מלית הומוגנית. מניילנים ושומרים במקרר.
  3. הכנת הבצק: שמים המעבד מזון חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת פיסטוקים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  4. מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  5. מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין מיד ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
  6. לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ.
  7. ממלאים כל עיגול בצק במילוי וסוגרים לצורת אוזן המן. אני ממליצה להכין מראש כדורים במשקל של 5 גרם ולא להתפתות להגדיל את הכדור כיוון שהמלית מעט מתנפחת באפיה.
  8. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של לפחות שעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של העוגיות ששומרות על צורתן.
  9. אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בצדדים ונותרות בהירות במרכז.
  10. בינתיים שהעוגיות מתקררות מכינים את הציפוי, שמים שוקולד לבן בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס, מוסיפים שמן ומחית פיסטוק (20 גרם) ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף.
  11. ממלאים שקית זילוף נוספת במחית פיסטוק (30 גרם).
  12. לאחר שהעוגיות התקררו, גוזרים חור קטן בשתי השקיות ומזלפים פסים תחילה עם השוקולד ולאחר מכן עם מחית פיסטוק ומפזרים פיסטוקים קצוצים.



הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות              דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח רב תכליתי- חיטה לבן.
  • מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או להכין מחית פיסטוק ביתית, המתכון כאן!
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ 4-5 ימים.

By Homsky Meitar 17 Apr, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 10 Feb, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Jan, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 25 Jan, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 20 Jan, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar 31 Dec, 2023
אלפחורס זו אחת העוגיות האהבות עלי, המרקם הענני שמתפורר בפה בשילוב מילוי ריבת חלב או כל ממרח אחר, זה ללא ספק ביס אלוהי. אצלינו, כשאני מכינה אלפחורס אני ממלאה במגוון מילויים כי כל אחד מילדי אוהב מילוי אחר. הפעם החלטתי לקחת את העוגייה האהובה עלינו ולהכין אותה בגרסה הכהה. הכנתי בצק קקאו טעים ונימוח ומילאתי גם בבוואנו וגם בנוטלה, כי השילוב מושלם ובאמת שקשה לבחור. המתכון באמת קל להכנה ואני מבטיחה שאם תעקבו אחר השלבים יצאו לכם עוגיות יפיפיות וטעימות. ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, כתבתי לכם את שתי האפשרויות. אני ממליצה לשחק עם מילויים שונים, כך כולם מרוצים. הכנתם? מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם @homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: